Развеселен в Киев Блинкен свири и пее в бар: „На улицата има червени, бели, сини цветове…“. ВИДЕО

По време на посещението си в Украйна държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е изпял песента Rockin’ in the Free World на канадския музикант Нийл Йънг в киевския бар Barman Diktat. Това пише местната медия Kyiv Independent.

Представители на заведението са потвърдили този факт пред изданието, но не са разкрили допълнителна информация от съображения за сигурност. Антъни Блинкен е посетил и местна пицария, придружен от украинския външен министър Дмитрий Кулеба.

Песента на Нийл Йънг Rockin’ in the Free World е изпълнена за първи път през 1989 г. и представлява критика към тогавашния президент на САЩ Джордж Буш-старши.

Песента започва с думите: „На улицата има цветове, червени, бели и сини…“. Част от потребителите в социалната мрежа недоволстват, че въпросните цветове съставляват руското знаме, макар и не в същата последователност и упрекват Блинкен.

Потребител пише под публикацията в Kyiv Independent: „Около Харков и Часов Яр умират украинци, домовете им се разрушават, а Русия заплашва да премести артилерията си в обсега на Харков. Какъв сигнал според Блинкен изпраща това глупаво изпълнение? Може би трябва да се държи така, сякаш има извънредна ситуация. Вместо това, той ни дава най-добрата интерпретация на „Нерон играе, докато Рим гори“.

Блинкен неведнъж открито е заявявал, че музиката е неговата „най-голяма неполитическа страст“. За първи път той развълнува общността през 2023 г., като изпълни кавър на песента Hoochie Coochie Man на Мъди Уотърс със своята група.

Президентските избори в Украйна ще се проведат, когато гражданите се съгласят, че условията ги позволяват, заяви по-рано Антъни Блинкен, говорейки в Киевския политехнически институт. Според него Вашингтон и Киев работят заедно за укрепване на изборната инфраструктура.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!