Рашков: Стефан и Марин Димитрови ми носиха информация за купувачи на гласове

от Лазар Лазаров

„Стефан и Марин Димитрови ми носиха информация за купувачи на гласове в област Хасково. Намерихме списък с 28 хил. души“. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков в парламентарната комисията, която се занимава по казуса с аферата в „Митниците“, предаде Фокус“.

По думите му никой не поставял въпроса този човек защо е дошъл при него. „На 28 май 2021 г. го видях за първи път. Това е поводът да дойде“, обясни Рашков и показа сигнала, който Марин Димитров е подал.

„Сигналът е във връзка с едно смачкано от прокуратурата дело. Образувано е за подкуп срещу Мирослав Найденов. Борисов е притискал свидетел очевидец, докато го докарат дотам да оттегли показанията си. Възложих проверка на тази информация. До момента, в който служителите на МВР трябваше да получат информация, дали има основания за възобновяване на производството. Отговорът на градската прокуратура беше, че делото е при Гешев. Затова съм се виждал с Марин Димитров“, обяви Бойко Рашков в комисията.

Преди него пред комисията говори бившият главен секретар Петър Тодоров, който беше на поста, когато Рашков беше министър. „Не знам по какъв повод Рашков се е срещал с Димитрови“, посочи Тодоров.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!