Радостин Василев пусна скандален запис от Националния съвет на Промяната

Той и други депутати напускат ПП

Народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев пусна на пресконференция в БТА откъс от пет часов запис, за който обясни, че е от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“. 

В записа се чуват гласове, част от които приличат на Кирил Петков и Асен Василев.

Ето и откъси от разговорите от записа: „ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството“; „Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори“; „Борисов с днешна дата каза, че не иска да има главен прокурор. Може да се правим на интересни по телевизията за джентълменските договорки“; „Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента“; „Пускаме като застраховка Мария Габриел“ и „Бойко Борисов се изпира с този вариант“. 

Радостин Василев обясни пред медиите, че от думи на Кирил Петков ставало ясно, че  Урсула фон дер Лайен е обещала България да влезе в еврозоната като заобиколи правилата. „Дали това е истина, аз искам да го разбера. Кои са шефовете, одобрени от посолствата? Това е на ръба на член 1 /Има предвид Конституциана на България/. Няма отговорен български политик, който да консултира ДАТО, ДАНС, ДАР с което и да е друго посолство, освен ако то не е в основата на тази коалиция. Такива разговори с европейски лидери, ако са се водили, това наистина е много жалко за целия ЕС, не само за България„, добави той.

„Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство„, обясни Василев и добави, че се надява да няма правителство и по-бързо да се мине към предсрочни избори, но преди това е добре да се гласува бюджета.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!