Радев: Управлението се прикрива зад красиви опорки. Зад това е тъмният сценарий от записа

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Al Jazeera: Най-малко 800 убити при израелска въздушна атака срещу болница в Газа. ОБЗОР

Управлението се прикрива зад красиви опорки. Всъщност отзад виждаме тъмните идеи от тъмния сценарий на записа. Така държавният глава Румен Радев отговори на нападките от правителството, след като прие строя по време на празника на българските парашутисти, предаде“Фокус“. В момента имаме скрито управление по сценарий от записа.

Според държавният глава от управлението имат користни цели с цената на „тежки, деструктивни“ компромиси. По думите на Румен Радев диалогът трябва да отстоява националния интерес, сигурността и благосъстоянието на обществото, а не преследването на котерийни интереси.

Според Радев именно управляващите са започнали война с президентската институция. „Не, аз а управляващите обявиха война на президентската институция. В момента те зоват за диалог, но всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство. В същото време настояват за конституционни и законови промени, с които тотално да осакатят правомощията на президентската институция, за да не може тя да е коректив за безчинствата на властта. Такова лицемерие не го разбирам„, подчерта държавният глава.

Румен Радев заяви, че „тайната подготовка на продажбата на „Лукойл е показател, че промяната се случва на тъмно“. „Задайте въпроса на управляващите, който заявяват в чужда медия какво планират. „Започналото примирение в обществото с некомпетентността и скандалните решения дава все по-голяма увереност на управляващите, че могат да правят на само вътре, но и навън – да погазват европейски норми, сключени вече договори и да се бъркат в суверенни решения на други държави„. Така президентът коментира решението на властта да увеличи таксите за транзит на руски газ през България.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече