Радев остро за края на “един провален политически експеримент” и безочието

от Лазар Лазаров

За разлика от всички останали служебни правителства, в това не съм се бъркал в кадровата политика и не нося отговорност. Това заяви президентът Румен Радев .

Той добави, че ако е зависило от него, е  нямало да остави Калин Стоянов в състава на служебния кабинет. „За разлика от кабинета „Денков’, нямаше и да го назнача“, поясни държавният глава.

 „Най-комичното в случая е, че ПП-ДБ, които до вчера управляваха в една доста така страстна силна прегръдка в ГЕРБ и ДПС не спряха да говорят през цялото време, че най-вероятно аз изневерявам на българската демокрация с ГЕРБ и ДПС. Извинявайте, но това е безочие“, подчерта президентът.

„Чуха се много призива аз да не издавам указ  или да махам определени имена от указа, но всъщност това са призиви да наруша новите промени в конституцията и е странно, че тези призиви идват от онези политически партии които инициираха и гласуваха тези проблеми“, коментира Радев.

„Подписах указа и с него се слага край на един провален политически експеримент – така наречената сглобка. Преди 10 месеца, когато връчвах мандата на Денков, аз го призовах да не го реализира“, отбеляза държавният глава.

Той припомни, че е помолил бившият премиер  Николай Денков да не реализира мандата. Той обаче не го направил. „Това правителство се провали от властолюбие“, смята Радев.

Според него новият служебен премиер Димитър Главчев и екипът му не трябва да допускат никакви съмнение, че предстоящите избори ще бъдат честни. „Особено в тази изключително взривоопасна обстановка“, уточни Радев.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!