Путин: Ако САЩ смятат, че Украйна иска преговори да отменят указа на Зеленски, с който той си забрани да преговаря

В изказването си на пленарната сесия на Източния икономически форум руският президент Владимир Путин изброи условията, необходими за започване на мирни преговори с Киев: отмяна на украинското постановление за невъзможност за провеждане на такива преговори и спиране на контранастъплението на украинските въоръжени сили.

„Ако Съединените щати смятат, че Украйна е готова да преговаря, нека тогава да отменят указа на президента на Украйна, който забранява преговорите, там излезе указът на президента – той забрани на себе си да преговаря и на всички останали. „

Русия не може да спре да воюва, ако контранастъплението се води от противника. „Какво да правим? Те ще контраатакуват, а ние ще кажем: „Ще спрем. „Ние не сме троцкисти“.

В резултат на контраофанзивата Украйна претърпя тежки човешки загуби – 71 500 души от началото на операцията.

За бойния дух в Русия

През последните шест-седем месеца 270 000 души са подписали договор за служба в руските въоръжени сили и доброволчески отряди. Всеки ден 1-1,5 хил. души се обръщат за служба с договор.

„Нашите мъже, руските мъже разбират какво ги очаква, че могат да дадат живота си за родината, да бъдат тежко ранени, но въпреки това отиват съзнателно и доброволно. “ „Те защитават интересите на родината“, каза Путин.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!