Путин към МВР: Борба с нелегалната миграция, удар по каналите за наркотици, да се открият поръчителите на атентата… ОБЗОР

Владимир Путин

Служителите на реда трябва да разработят нови подходи към миграционната политика, за да спрат проблемите, свързани с нелегалната миграция. Това заяви руският президент Владимир Путин на заседание на колегията на Министерството на вътрешните работи.

Държавният глава на Русия подчерта важността на междуетническия мир и необходимостта от разследване на терористичната атака в Крокус Сити Хол. Сред другите проблеми президентът изтъкна употребата на наркотици, пътната безопасност, корупцията, а също така засегна външните заплахи.

ТАСС събра основните тези на държавния глава.

Миграционна политика
Често, „когато започнете да разбирате обстоятелствата на конкретен случай“, може да се окаже, че човек е дошъл в Русия „без никакви особени проблеми“ и „имащ куп престъпления“.
За да се повлияе на ситуацията, е необходимо да се създадат съвременни бази данни и радикално да се промени подходът към миграционната политика. Важно е само онези, които „уважават нашите традиции, език, култура и история“, да идват да живеят и работят в Русия .
Противодействието на нелегалната миграция е един от приоритетите на МВР, наред с борбата с екстремизма и неутрализиране на престъпността.

Разследване на терористичната атака в Crocus
По време на разследването на трагедията в Crocus City Hall е важно да се идентифицират не само извършителите на терористичната атака, но и „всички звена във веригата, крайните престъпни бенефициенти от това престъпление“. „Със сигурност ще стигнем до тях .“
Най-важното е да не подкрепяме „националната омраза“, ксенофобията и ислямофобията след случилото се. Основната цел на терористите беше да „разцепят Русия отвътре“, като посеят паника, раздори и раздори.
Служителите на МВР трябва да подобрят сигурността на всички многолюдни места. „Готовността за извънредни ситуации трябва непрекъснато да се повишава.“

Борба с престъпността
Потреблението на опасни наркотици, включително синтетични, расте в Русия. Служителите на реда трябва да започнат работа „за идентифициране на местата на производство на тази отвара и източниците на чуждестранни суровини“. Каналите за доставка и търговия трябва да бъдат спрени.
Също така в страната броят на престъпленията, използващи информационни технологии, се е увеличил с 30%. „Те бяха около 680 хиляди, а щетите надхвърлиха 156 милиарда рубли. В същото време е необходимо да се усъвършенстват механизмите за борба с подобни нарушения.
Друга важна област на работа на МВР е борбата с корупцията , която „трови обществото, разбива законосъобразния бизнес, краде пари, необходими за отбраната на страната, за нейното движение напред в икономиката и в социална сфера.” Необходимо е да се разкрият корупция и други престъпления, които „останаха неразкрити в предишни години“.

Работа в Донбас и Новоросия
Повече от 3,2 милиона жители на Донецката и Луганската народни републики, Запорожка и Херсонска област вече са получили руски паспорти. Тази работа трябва да бъде продължена , но е важно да се „направи всичко, така че саботьорите и сътрудниците на неонацистите да не могат, както се казва, да бъдат легализирани“.
В същото време в тези региони е необходимо „да се подхожда към всеки човек, към всяко семейство с изключително внимание и с душа “.
Украинските диверсанти организират атаки в регионите , те имат свои „дългогодишни канали на организираната престъпност“. Но служителите на МВР трябва да защитават жителите от подобни престъпни заплахи. „В много отношения хората съдят за силата на руския закон по вашата работа. И това е огромна отговорност.“

Външна заплаха
Престъпните синдикати, действащи в Русия, често са „трансгранични по природа , работещи ръка за ръка с чужди разузнавателни служби“. „Вътрешните и външните заплахи в Русия често са преплетени“ и целят „подкопаване“ на суверенитета.
Недоброжелателите на Русия „ искат отмъщение “ за „неуспешните кампании на Хитлер срещу Русия и Наполеон“ и се опитват да „запазят своята хегемония, включително за сметка на Русия“. Но няма да успеят.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!