Путин за САЩ и Европа: Време е да спрат да се правят на глупаци

Време е САЩ и Европейският съюз (ЕС) да престанат да се правят на глупаци и да чакат Русия да рухне.

Това заяви руският президент Владимир Путин на 21 декември.

Той също така отбеляза, че Русия не се затваря нито за Северна Америка, нито за европейските страни.

Време е те изобщо да спрат да се правят на глупаци и да чакат да се сринем. На всички стана ясно, че ако искат да извлекат полза от сътрудничеството с Русия, трябва да го направят. Ние не ги отблъскваме. Но това си е тяхна работа и тяхно решение„, заяви президентът на заседание на Съвета за стратегическо развитие и национални проекти.

По-рано, на 17 декември, Путин заяви, че САЩ ще трябва да намерят общ език с Русия, защото ще трябва да се съобразяват с нея.

По този начин той отговори на въпроса как Русия може да намери общ език със Съединените щати, когато те непрекъснато отправят обвинения.

Преди това, на 15 декември, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за NBC News, че Путин е готов да работи с всеки американски лидер след президентските избори в САЩ, който ще вземе под внимание опасенията на руската страна. Според Песков руският президент би предпочел преди всичко един по-конструктивен и разбиращ значението на диалога американски лидер.

На 14 декември Путин говори и за перспективите за нормализиране на отношенията на Русия с ЕС. Както отбеляза руският лидер, това не зависи само от Русия, тъй като Москва не е развалила едностранно диалога с Брюксел. Той подчерта, че Русия е готова да изгражда отношения с ЕС.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!