Путин: Украйна е подготвяла „прозорец“ за преминаване на границата от терористите. ВИДЕО

Украинската страна е подготвяла „прозорец“ за преминаване на границата от извършителите на терористичния акт в концертната зала. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на обръщението си към народа на 23 март след кървавия акт.

„Те се опитаха да избягат и се придвижиха към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна им е бил подготвен прозорец за преминаване на държавната граница“, посочи Путин.

Държавният глава припомни, че са задържани общо 11 души, сред които четирима преки извършители на терористичната атака.

„Повтарям, разследващите и правоохранителните органи ще направят всичко, за да установят всички детайли на престъплението, но вече е очевидно, че сме изправени не просто пред внимателно, цинично планирано терористично нападение, а пред подготвено и организирано масово убийство. на мирни, беззащитни хора“, подчерта руският лидер.

Всички извършители, организатори и поръчители на това престъпление ще понесат справедливо и неизбежно наказание. Които и да са те, който и да ги ръководи. Пак казвам, ние ще идентифицираме и накажем всички, които стоят зад терористите, които са подготвили това зверство, това нападение срещу Русия, срещу нашия народ. Знаем каква е заплахата от тероризма. Тук разчитаме на взаимодействие с всички държави, които искрено споделят нашата болка и са готови на практика наистина да обединят усилията си в борбата срещу общия враг – международния тероризъм с всичките му проявления.

Терористи, убийци, нечовеци, които нямат и не могат да имат националност, ги очаква една незавидна съдба – възмездие и забрава. Те нямат бъдеще. Сега нашият общ дълг: нашите другари от фронта, всички граждани на страната, е да бъдем заедно в един строй. Вярвам, че ще бъде така.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!