Путин след декларацията на НАТО в София: Гъстонаселените малки европейски страни трябва да са наясно с какво си играят!

Руският президент Владимир Путин отправи предупреждение към малките гъстонаселени европейски страни от НАТО. Това се случи след като в София страните от алианса решиха в декларация, че Украйна може да удря Русия със западни оръжия дълбоко в територията ѝ. Държавният глава на РФ предупреди Запада, че членовете на НАТО в Европа си играят с огъня. Той е категоричен, че това може да доведе до ръба на глобален конфликт.

„Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките страни, трябва по принцип да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че като цяло това са държави с малки територии и с много гъсто население.

Това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руската територия. Ако тези сериозни последици настъпят в Европа, как ще се държат Съединените щати, имайки предвид нашия паритет в областта на стратегическите оръжия? Трудно е да се каже – искат ли те глобален конфликт?,“ заяви Путин.

Путин заяви, че украинските удари по Русия с далекобойни оръжия ще се нуждаят от западна сателитна, разузнавателна и военна помощ – така че Западът ще бъде пряко въвлечен. Той каза, че изпращането на френски войски в Украйна би било стъпка към глобален конфликт.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!