Путин се срещна със Си Дзинпин в Китай

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав.

„Китайският лидер чакаше руския си колега, който пристигна с местна лимузина Aurus. След това държавните глави приветстваха делегациите и се качиха на специално изградена платформа с шатра. Оркестърът изпълни химните на Китай и Русия по протокол. След церемонията Путин и Си Дзинпин преминаха по червения килим в Народната зала, където си направиха официална обща снимка.“

Путин ще бъде в Китай на 16-17 май. Очаква се той да посети Пекин и Харбин. Руският президент ще се срещне с китайския си колега в тесен и разширен състав. В него ще ичустват петима руски вицепремиери, ръководители на различни ведомства, държавни компании и ръководството на 20 руски региона. На преговорите ще бъдат обсъдени икономическите връзки между двете страни, наболели регионални и политически въпроси.

След това Путин ще отпътува за Харбин, където ще участва в церемонията по откриването на VIII Руско-китайско изложение и IV Руско-китайски форум за междурегионално сътрудничество. Предвидени са срещи със студенти и преподаватели от Харбинския политехнически университет, както и комуникация с журналисти от пула на Кремъл.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!