Путин от Червения площад: Русия няма да допусне глобален сблъсък!

от Лазар Лазаров
Владимир Путин, президент на Русия

Русия ще направи всичко (възможно), за да предотврати глобален сблъсък. Това заяви руският президент Владимир Путин, говорейки на 9 май на парада на Червения площад, предаде Известия.

„Русия ще направи всичко, за да предотврати глобален сблъсък, но в същото време няма да позволим на никого да ни заплашва – нашите стратегически сили винаги са в готовност“, заяви държавният глава.

Путин подчерта, че страната отхвърля претенциите на която и да е държава или съюз за изключителност, тъй като знае докъде води прекомерността на подобни амбиции. 

В момента Западът се опитва да изопачи истината за Втората световна война, припомни президентът.

Държавният глава на Русия Владимир Путин по време на военния парад в чест на 79-ата годишнина от победата във Великата отечествена война на 9 май нарече участниците в специалната военна операция герои на Русия.

Сутринта на 9 май на Червения площад в Москва започна основният военен парад в чест на 79-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

В него участват повече от 9 хиляди души и над 70 единици техника, както и две авиационни групи – „Руски витязи“ и „Стрижежи“. Пешата колона включва полкове, батальони и роти по видове и родове войски, екипажи от суворовски, нахимовски, кадетски и музикални училища, младежки армейци, жени военнослужещи, казаци и сборен военен оркестър и участници в Специалната операция по защита на Донбас.

В тържествата по случай Деня на победата участват лидерите на редица държави, сред които президентите на Беларус Александър Лукашенко, Казахстан Касим-Жомарт Токаев, Киргизстан Садир Джапаров, Таджикистан Емомали Рахмон, Туркменистан Сердар Бердимухамедов, Куба Мигел Диас-Канел, Лаос Тонглун Сисули , Гвинея-Бисау Умару Сисоку Ембало и Узбекистан Шавкат Мирзийоев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!