Путин разкри, колко военнослужещи има в зоната на СВО, както и приближаване на фронта към Харков

В зоната за специални операции има около 700 хиляди руски военнослужещи, каза руският президент Владимир Путин на 14 юни. „Имаме почти 700 хиляди (военнослужещи. – Ред.) в зоната за специални военни операции“, категоричен бе държавният глава по време на среща с участници в програмата „Време на героите“.

През декември миналата година Путин заяви, че в зоната, където се намира Северният военен окръг, има 617 хиляди души , което означава, че е налице нарастване на броя им към този момент.

Русия е принудена да изтласка фронтовата линия в посока Харков, за да намали терористичните атаки срещу Белгород. Това съобщи на 14 юни руският президент Владимир Путин .

„Трябва да действате внимателно, постепенно. Но ако врагът продължава да прави това, което е правил досега (обстрел на мирни населени места на руска територия, бел. ред), тогава ще мислим как да действаме по-нататък, за да подсигурим защитата нашите населени места“, каза той на среща с участници в програмата „Време на героите“.

В същото време държавният глава посочи, че дълбочината от 10-17 км не лишава врага от възможността да нанася удари с оръжия с по-голям обсег, „но все пак постепенно отдалечава тази заплаха от големите ни населени места“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!