Путин предупреди Запада, каква трагична съдба го чака, ако реши да нахлуе в Русия

от Лазар Лазаров
Владимир Путин

Русия няма да обсъжда стратегическата стабилност със Съединените щати, без да вземе предвид националните си интереси. Това заяви руският президент Владимир Путин в посланието си до Федералното събрание на Русия, предава ТАСС.

Държавният глава нарече измислица твърденията, че Москва се готви да разположи ядрени оръжия в космоса, и припомни за новите и перспективни видове руски оръжия. Той също така отбеляза, че Западът би искал да види на мястото на Русия “ едно угасващо, умиращо пространство“, и предупреди „евентуалните вмешатели“, че съдбата им ще бъде много по-трагична, отколкото в предишни епохи.

По думите на Путин именно Западът провокира конфликтите в Украйна, Близкия изток и други региони, а сега твърди, че Русия ще атакува Европа: „Те говорят някакви глупости“.

В същото време е необходимо да се укрепят групировките в западното стратегическо направление, за да се неутрализират заплахите, които представлява поредното разширяване на НАТО, заявява руският лидер.

„Всеки, който смята да нахлуе в Русия, трябва да си спомни съдбата на онези, които някога са се опитали да го направят. „Но сега последствията за евентуалните интервенции ще бъдат много по-трагични“, отбеляза той.

„В крайна сметка те трябва да осъзнаят, че и ние разполагаме с оръжия <….>, които могат да поразяват цели на тяхна територия <…>“, подчерта Путин.

Той обясни, че руските стратегически ядрени сили са „в състояние на пълна готовност за гарантирано използване“.

„Ясно е, че в обозримо бъдеще е необходимо да се работи за формирането на нов контур на равноправна и неделима сигурност в Евразия. Готови сме за съдържателен разговор по тази тема с всички заинтересовани страни и асоциации“, добави руският държавен глава.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!