Путин представи огромния скок на руската военна индустрия!

Руският президент Владимир Путин обясни на заседание на Военно-промишлената комисия за разработване на безпилотни летателни системи със специално предназначение, че Руската федерация се е преориентирала в производството на високотърсени оръжия на световния пазар. Думите му бяха предадени от РИА Новости.

Той добавя, че страната не пропуска да задоволи и нуждите и потребностите на бойците от руските войски за фронтовете на СВО и в Курско направление.

Той допълва, че и сега производствените мощности на военнопромишления комплекс работят на пълни обороти „ритмично, ясно, правят всичко необходимо, за да доставят на войските, участващи в СВО, съвременни оръжия, оборудване, боеприпаси и техника.“

Руският лидер не пропусна да отбележи, че благодарение на усилията на работещите във военнопромишления комплекс и направата на най-търсените образци, количеството на произведеното въоръжение и боеприпаси е увеличено многократно!

Освен това той отбелязва, че „тактико-техническите характеристики са подобрени и адаптирани към спецификата на бойното използване“.

Същевременно Владимир Путин е подчертал, че темата за безпиротните самолети, т.е. дроновете е изключително важна, а ситуацията с войната ги приоритизира на преден план. „Благодарение на това Русия получава предимство на бойното поле“.

Руският президент е обявил разширяването на линията за производство на безпилотни летателни апарати, като се добавят в направата и безпилотни катери при роботизирани платформи.

До 2030 година Русия ще изгради 48 тактически обекта, в които ще се проектират, произвеждат и тестват безпилотни летателни апарати, уверил е руският лидер.

Той е уточнил, че през 2023 г. на въоръжените сили са били доставени 140 хил. безпилотни системи, а през тази година се планира „този брой да се увеличи десетократно“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!