Путин обясни за необратимите икономически процеси в ЕС и причините

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Руският президент Владимир Путин е убеден, че оцелялото разклонение на газопровода „Северен поток“ може да бъде пуснато само след седмица, но Германия не проявява интерес към това.

Мнението си  руският лидер изрази в интервю за журналиста Павел Зарубин, фрагмент от който бе публикуван в Telegram и който КритичноБГ помества в края на новината.

„В крайна сметка всичко зависи само от решението на германското правителство. „Северен поток 2“ – тази линия беше запазена, въпреки терористичната атака.

„Северен поток 2“ може [да бъде пуснат]? Възможно е! Да кажат – отворете крана. Ако кажат: „Искаме да получаваме“. Утре ще започнат да получават. Трябва седмица. Но те не искат“, подчерта руският лидер.

Държавният глава предположи, че Западът се е надявал на това, че като не купува руски газ, Руската федерация ще „се разпадне по-бързо и ще настъпят необратими процеси“.

„Всъщност започват да настъпват необратими процеси при тях. Индустрията им се премества в други страни, включително Съединените щати, където са създадени по-благоприятни условия и където енергийните ресурси са по-евтини.

Владимир Путин обяснява още, че оскъпяването на газа от САЩ до Европа е следствие на втечняването му под силно налягане, транспорт през океана и последващата му промяна пак в газообразно състояние. „Всичко това оскъпява. Слава Богу, ние се справяме“, завърши той.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!