Путин: Никъде по света няма такава корупция, като Украйна. САЩ ще сменят ръководството им. ОБЗОР

Съединените щати планират да сменят политическия елит в Украйна заради проблеми с корупцията. Това заяви руският президент Владимир Путин, предава РИА Новости.

Руският лидер подчерта, че никъде по света няма такава корупция, както в Украйна. По думите му там на практика тя е узаконена.

За продажбата на оръжия от Киев на други страни

Украйна продава оръжие на Близкия изток, каза още руският президент Владимир Путин на среща с новия състав на Обществената палата, предава ТАСС .

Държавният глава отбеляза, че Киев също продава оръжие на представители на радикалното талибанско движение.

Украйна изтреби руснаците в Донбас „под аплодисментите на Запада“, добави Путин.

Путин отбеляза, че когато Украйна е подписала „така наречените Мински споразумения“ през 2014-2015 г. , Киев не е имал намерение да ги спазва. Нещо повече, „цялата тази територия започна да се вкарва в НАТО„, каза руският лидер.

Руският президент посочи също, че Западът се опитва да „вкара“ Украйна в НАТО, без да обръща внимание на позицията на Русия и нейните протести.

По-рано ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов призна, че е невъзможно да се забрани напълно руският език в страната.

За икономиката на Русия

Русия се превръща от „бензиностанция“ в самодостатъчна страна с нефтопреработващо производство. Това заяви държавният глава на страната Владимир Путин.

Според него на преработвателната промишленост се падат 43% от структурата на растежа на националната икономика. „Когато престанем, както ни казваха някога, да ни сочат с пръст, че сме „бензиностанция“, а не икономика, тогава всичко ще се промени, когато станем самодостатъчни„.

Президентът на Русия е убеден, че при тези условия ще намалеят желаещите да изключат страната от каквито и да било организации и ще се увеличат желаещите да се извинят на Москва и да я поканят да работят заедно.

По-рано държавният глава заяви, че икономическата ситуация в Русия като цяло се развива „предсказуемо, в съответствие с прогнозата“. Той заяви, че БВП на Русия е нараснал с 2,8% през първите девет месеца на 2023 г. в сравнение със същия период на 2022 г.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече