Путин направи руската армия втора по численост в света! Значи ли, че не планира скоро край на войната?

Руски войници

След като президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа указ за трето поредно числено увеличение на армията си след началото на войната с Украйна. С това тя стана втора по големина след китайската. Това пише ZeroHedge, позовавайки се на Reuters.

С последния утвърден от държавния глава документ, броят на войниците бе увеличен с нови 180 000. Това означава, че общият брой на действащите във въоръжените сили на Русия ще е в размер на 1,5 милиона, а общия брой на военнослужещите в руската армия,

включително всички резервни сили, достига над 2 300 000 души!

Според медията, това е ясен сигнал, че страната изобщо не планира скоро да намалява интензивността на войната в Донбас.

Междувременно, както писа КритичноБГ, президентът Путин с указ даде право на казашките общества да могат да сключват договори с Министерството на отбраната и да служат в редиците на руската армия.

Преди това Путин подписа на два пъти разширяване на армията. Първото бе с увеличение от 137 000 през август 2022 г. и второто със 170 000 през декември 2023 г.

Медията припомня, че през есента на 2022 г., когато Украйна рекламираше по целия свят, че започва своята контраофанзива, Путин прати нищожните за размера на армията му 300 000 резервисти да помогнат на фронта.

Освен, че вероятно няма намерение да спира войната в Донбаския регион, с увеличението на армията си Путин дава и ясен сигнал към НАТО сериозно да се замислят, дали да стрелят, чрез Украйна дълбоко в територията на Русия.

По-рано, главният секретар на НАТО Йенс Столтенберг стана ясно, че е заявил, че подобен ход от Киев може да изправи европейските страни пред опасност. По думите му преди страните-членки на алианса да разрешат на Украйна да бомбардира с ракети Русия е добре да се консултират.

Според Асошиейтед най-боеспособните руски войски са на челните места във войната и те извършват офанзивата в Източна Украйна. Те удвоиха темпото на настъпление след като части на ВСУ нахлуха в Курската руска област.

Към този момент все повече се усеща дефицит на украински войници Курска област и се споделя хипотеза, че командващият на ВСУ ген. Сирски ще бъде принуден да изпрати ново войсково подкрепление, което обаче ще оголи още повече южния фронт.

Москва отрече да е изпращала войски от района на СВО към Курск. Там са момента освен всичко друго и чеченския спецотряд „Ахмат“.

Путин вкара и смелите казаци в армията на Русия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!