Путин каза ще се намеси ли Русия срещу „наглата и безпощадна експлоатация на Европа“ от САЩ

Русия няма да воюва с Европа и не се нуждае от страните от НАТО, заяви руският президент Владимир Путин на разширеното заседание на съвета на Министерството на отбраната на 19 декември, пише Известия.

САЩ бяха много обезпокоени от сближаването на Русия с Европа. Бяха уплашени от Москва, но Руската федерация не е тръгнала на война с Европа и не тръгва на война и сега„, увери президентът.

Той подчерта, че Белият дом и НАТО твърдят, че ако Русия победи в Украйна, следващата цел на Русия ще бъде страна от Северноатлантическия съюз.

Руският лидер подчерта, че Москва не се нуждае от страните от НАТО, „не се е нуждаела от тях и не се нуждае от тях сега„. Съединените щати плашат Европа с Русия само за да накарат европейските страни да дават пари на НАТО.

Вашингтон реши задачите си, откъсна Украйна и прекъсна отношенията на Русия с Европа, Москва не може да се държи по друг начин, подчерта президентът.

САЩ „умишлено въвлякоха нас и Европа в конфликта“, а сега прехвърлят тежестта на финансовите плащания върху страните от ЕС, добави Путин.

САЩ нагло, безмилостно експлоатират Европа, но това е избор на народите на тези страни и ние няма да се намесваме в него. Но това, което ще направим, е да защитим нашите интереси, каза Путин.

Освен това президентът подчерта, че след като западните държави не се отказват от целите си, Русия на свой ред няма да се откаже от целите на специалната военна операция (СВО) за защита на Донбас. Той припомни, че Западът продължава да води хибридна война срещу Русия и активно снабдява киевския режим с разузнавателна информация в реално време. В Киев се изпращат военни съветници и му се прехвърлят модерни оръжейни системи.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!