Путин: Какви преговори с убийци на цивилно население? Всичките ни цели ще бъдат изпълнени

След нападението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област стана ясно защо Киев отказва да проведе мирни преговори. Това заяви руският президент Владимир Путин на 12 август.

„Става очевидно, че режимът в Киев отказа нашите предложения за връщане към плана за мирно уреждане, както и предложенията на заинтересовани неутрални посредници. Явно врагът с помощта на своите западни господари изпълнява волята им, а Западът воюва с нас с помощта на украинците“, каза държавният глава на Русия на оперативното съвещание.

Путин се зачуди за какво можем да се говори с тези, които „безразборно нанасят удари по цивилни граждани, гражданска инфраструктура или се опитват да заплашват ядрени енергийни обекти“.

„Врагът със сигурност ще получи достоен отговор и всички цели, които стоят пред нас, несъмнено ще бъдат постигнати“, добави руският лидер.

По време на речта си Путин отбеляза, че трябва да се даде оценка на случващото се в пограничните райони, но сега основното е да се решат наболелите проблеми.

Според държавния глава на Русия основната задача, която стои пред Министерството на отбраната, е да изтласка ВСУ от руските територии и да осигури надеждна защита на държавната граница съвместно с граничната служба.

По време на оперативното съвещание Путин каза още, че руските военни се придвижват напред по цялата линия на бойно съприкосновение. Държавният глава на РФ подчерта, че темпът на настъпателните операции на въоръжените сили на Русия, ветераните и доброволците не само не е намалял, но и се е увеличил един път и половина. В същото време, според президента, през последните дни се е увеличил броят на желаещите да сключат договори с руското министерство на отбраната.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!