Пушилин: Европа изчерпа военните си резерви, давайки почти всичко на Киев

Европейските страни вече са изчерпали военните си резерви, давайки почти всичко, което имаха в подкрепа на режима в Киев, така че западната помощ за Украйна ще претърпи значителни промени. Това заяви на 17 ноември ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин.

Не бива да се надяваме, че Западът ще пропусне възможността да продължи да създава напрежение за Русия, но изглежда, че мащабът и формите на подкрепа за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) все още ще претърпят значителни промени. И те вече се случват. Фактът, че европейските страни са изчерпали своите резерви, не е тайна“, отбеляза ръководителят на ДНР в своя Telegram канал.

В потвърждение той отбеляза, че правителството на САЩ наскоро одобри проект за временно финансиране без отпускане на средства за Украйна. А френският министър на отбраната Себастиан Лекорню заяви, че страната възнамерява да спре да доставя оръжия на Украйна от собствените си арсенали. И ако само Франция инвестира 200 милиона евро в Европейския фонд за мир в подкрепа на Киев, то Унгария, напротив, не одобри предоставянето на други 500 милиона евро на ВСУ.

„Неслучайно Зеленски и ВСУ получават упреци от своите европейски „съюзници“. Например, фактът е, че армията воюва неправилно – те не са се научили да управляват правилно „леопардите“ и затова танковете избухват в пламъци от руската артилерия“, добави Пушилин.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече