Демократите в нервен срив. Избирателите им бесни: СМЕНЕТЕ БАЙДЪН! ДАННИ

от Лазар Лазаров

Ново проучване в САЩ установи, че повечето демократи все още биха искали настоящия президент Джо Байдън да бъде заменен с друг кандидат, а до изборите остават само няколко месеца, пише Modernity.

В своето изследване проучвателната агенция Ramussen установи, че 54 % от избирателите на Демократическата партия заявяват, че искат Байдън да се оттегли, а 25 % твърдят, че „категорично одобряват“ този ход.

Въпреки очакването, че с наближаването на изборите през ноември демократите ще се обединят около действащия президент, проучването  установи, че броят на демократите, подкрепящи замяната на Байдън, се е увеличил с 6 процентни пункта от февруари насам.

Според данните Байдън се представя особено зле сред младите избиратели, като 69% от хората във възрастовата група 18-39 години заявяват, че искат той да бъде заменен.

Modernity отбелязва, че от кампанията на Байдън са толкова разтревожени от загубата на гласовете на младите хора, че се опитва да наеме „мениджър на мемета“, който да се опита да обърне пагубната тенденция с няколко пикантни публикации в социалните медии.

Уточнява се, че резултатите от проучването съвпадат с материал на вестник „Politico“, в който се цитират демократи и се твърди, че партията е в режим на пълно „откачане“ от лошото представяне на Байдън.

„О, Боже мой, демокрацията може да свърши“, цитира изданието един от източниците на демократите.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!