Протестът се пренесе в Народното събрание

Народното събрание (НС) отхвърли предложението за разглеждане на общия проект на решение за отсрочка внасянето на териториалните планове с 37 гласа „за“, 40 – „против“ и петима – „въздържал се“ по предложението за отсрочка  на териториалните планове от Министерския съвет, пише БТА.

Отказът на залата да разгледа проекторешението предизвика напрежение в пленарна зала.

Павела Митова от „Има такъв народ“ (ИТН) застана на трибуната и заяви, че няма да мръдне от нея, докато председателстващият Никола Минчев не включи в дневния ред исканото проекторешение. Той отказа.

Митова остана на трибуната, а до нея застанаха депутати от опозиционните партии от ИТН и БСП. Депутатите от „Възраждане“ също подкрепиха колегата си като застанаха прави до местата на стенографите под парламентарната трибуна.

Протестът продължи на трибуната като депутатите останаха прави и по време на дадената от председателстващия 10-минутна почивка.

От левицата настояха проектът на решение да бъде разгледан веднага и да бъде прекъснато обсъждането на настоящата точка, в която депутатите разглеждат промените на второ четене в Закона за обществените поръчки.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!