Прокурор във Франция: Служители в магазин намериха 10 кг. кокаин в бананите. Те: Как 10? 50 са

Служителите на френската верига супермаркети Grand Frais останали смаяни, когато сред бананите, които зареждат от складовете за щандовете намерили десетки килограми чист колумбийски кокаин прилежно сортиран в пакети. За случката разказва английският вестник Guardian.

Предполага се, че откритият наркотик е не по-малко от 40 и 50 килограма. И тъй като плодовете са внос от Колумбия, най-вероятно и кокаинът е местно производство.

Предполага се, че някъде по схемата от получаването по пристанищата или летищата във Франция и изпращането на палетите с банани до хранителните борси и накрая до магазините се е скъсала веригата по организацията за отделянето на наркотика. Затова и той е стигнал почти до щандовете с плодове.

Оливие Каракотс, прокурор в Дижон твърди, че са намерени само 10 килограма кокаин в единия магазин. Но той не е предполагал, че служителите и в останалите три магазина от веригата ще се разприказват, че не е прав, защото и те са намерили пакети с наркотика и в тяхната пратка от колумбийски банани.

Според изданието, местната полиция е започнала да разследва, кой е трябвало да отдели кокаина от бананите и не си е свършил очевидно работата.

Говорител на Grand Frais е заявил, че няма опасност за здравето на гражданите от консумация на бананите, с което вероятно намеква, че до смесване между наркотика и плодовете не се е стигнало.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!