Прохватилов: Макрон – въплъщение на националното предателство, превърнало Франция в колония на САЩ

Владимир Прохватилов, Фонд за стратегическа култура:

от Лазар Лазаров

Френският разследващ вестник Fakir публикува статията „La république des traîtres“ („Републиката на предателите“), в която пише за участието на френския президент Еманюел Макрон и неговото обкръжение в поглъщането на френски компании от стратегически важни сектори на икономиката от американски корпорации в ущърб на френските национални интереси.

Авторът на статията, главният редактор на вестника Сирил Покрео, насочва вниманието на читателите към продажбата на енергийни активи на машиностроителния гигант Alstom на американската компания General Electric, инициирана от Макрон.

Този резонансен скандал разтърси френската общественост.

„През 2014 г. продажбата на енергийния филиал на Alstom на американския гигант General Electric (GE) беше представена от министъра на икономиката Арно Монтебур, а след това и от неговия наследник Еманюел Макрон, като „съюз на равни“. „Тогава американците обещаха между другото създаването на 1000 работни места и запазването на централните офиси във Франция за десет години, а държавата гарантира това.

Само седем години по-късно нито General Electric, нито изпълнителната власт изпълниха условията на договора: от 4 до 5 хиляди работни места бяха унищожени, ⅔ от централните офиси вече се намират извън страната, стратегическите патенти попаднаха в ръцете на американците, ключови квалификации бяха изнесени навън… Накратко, Франция е загубила значителна част от суверенитета си, особено в стратегически сектор: енергетиката“, пише тогава независимият портал за разследваща журналистика Off-Investigation в статия, озаглавена „Alstom. Франция за продан?“.

Сирил Покрео посочва, че Франция се управлява от истинска корупционна мафия, която пренебрегва националните интереси на Франция: „Зад блясъка на красивите си изявления Макрон е символ на елита, който ограбва Франция, републиката на предателите, на изгубения суверенитет.“ 

„Макрон, като министър на икономиката, насърчи General Electric да придобие Alstom, разстилайки [пред американците] червения килим с думите: „Почерпете се с нашите водещи компании“… Същото се случи и с Alcatel, погълнат от Nokia. А компанията за [петролни услуги] Technip, лидер в своя сектор, беше закупена от конкурент [американската компания FMC Technologies]. Така Макрон е по-вероятно да се появи на високотехнологично изложение в Лас Вегас, да излиза с милиардера Питър Тийл, да обядва в Ню Йорк с неговия „приятел“ Ксавие Ниел, отколкото да защитава завода за алуминиеви плочи в Сен Венсан дьо Меркузе.“

Еманюел Макрон не може да се държи по друг начин, освен като продава евтино френската индустрия на американските корпорации, тъй като дължи цялата си политическа кариера, както писахме, на американските спецслужби.

Според портала Reseau International, близък до Тиери Мейсан, през 2012 г. ЦРУ и НАС са инструктирали водещите световни консултантски компании McKinsey и Boston Consalting Group да „следят отблизо президентската кампания във Франция“.

„Архитектът на Макрон беше групата McKinsey, която постигна истински подвиг, като избра неопитен политик за президент, за да унищожи френското общество.“

 

По време на президентството на Макрон McKinsey и Boston Consulting Group (BSG) през последните години се превърнаха в почти монополни консултанти на френското правителство по логистиката на правителствените програми в политиката за отбрана, климата и миграцията, както и при разработването на стратегия за пандемия.

За да открие и насочи френските политици, лоялни към САЩ, Жан-Пиер Жойе, ръководител на френския клон на базирания в САЩ институт „Аспен“, създава мозъчния тръст „Les Gracques“(Гракхи), който напътстваше Макрон по време на президентската му кампания и го подкрепя сега.

„Гракхи“ е спонсориран от Ротшилдови. Един от основателите на този мозъчен тръст е Гийом Ханезо, бивш управляващ партньор на финансовия холдинг “ Rothschild & Co.

Анализаторите на Les Graques са разработили обещаваща програма за модернизиране на френската индустрия, като по същество я продават на чуждестранни корпорации, което Макрон изпълнява. „Социалнолибералният ляв мозъчен тръст е малко разочарован от реформаторската работа“ на своя кандидат, но все пак е готов да го подкрепи, пише Le Nouvel Observateur.

Макрон е глобалист, пиленце в гнездото на Ротшилд. През годините на своето президентство той на практика постави френската икономика под американски контрол.

 

„По покана на Макрон американският инвестиционен фонд BlackRock дойде във Франция и беше толкова успешен, че на Франция не ѝ остана нищо собствено.“ казва Алеся Милорадович. Във френските медии Макрон е наричан президент на компанията BlackRock France.

„Кандидатурата на Макрон за президент на Франция беше разгледана и одобрена още през 2008 г., когато Жак Атали го запозна с Франсоа Енро, приятел на Джордж Сорос и дясна ръка на Давид дьо Ротшилд в Rothschild & Cie“, казва пред нашето издание Али Растбин, президент на Парижката академия по геополитика.

През 2020 г. във Франция изплуваха факти за участието на американския инвестиционен гигант BlackRock в радикалната пенсионна реформа на правителството на Еманюел Макрон, което предизвика гнева на французите. През януари 2020 г. работнически активисти и „жълтите жилетки“ нахлуха в парижкия офис на BlackRock, изпочупиха го, разпръснаха документи и нарисуваха графити по стените с черна боя, наричайки компанията „престъпна“.

Протестиращите казаха, че BlackRock печели от пенсионната реформа на Макрон и че „огромна фирма от Уолстрийт… стои зад кулисите, опитвайки се да унищожи системата за социална сигурност на страната“.

През март 2022 г. във Франция избухна скандал около корупционните схеми на партията на Макрон La République en Marche при взаимодействието й с консултантската компания McKinsey. Френският Сенат публикува доклад, в който се отбелязва: „Разходите [за консултантски услуги] са се удвоили от 2018 г. Това поставя под въпрос, в лицето на частните фирми, както нашата концепция за държавата и държавния суверенитет, така и правилното използване на публичните средства. След четири месеца разследване и събирането на 7300 документа, разследващата комисия разкрива, че цели части от държавната политика са били прехвърлени на частни фирми…“

Разследващите сенатори установиха, че правителството на Макрон е подписало договори за 2,4 милиарда евро с консултантски фирми за работа по въпроси, вариращи от пенсионна реформа до цифровизация, и че използването на консултанти от частни фирми от публичната администрация се е увеличило рязко по време на петте години на власт на Макрон.

„С Макрон компанията McKinsey, която миналата година ви струваше 1 милиард евро, за да изпълни много неясни мисии, ще продължи да поглъща публични средства, да не плаща данъци и да лъже Сената!“ – каза Марин Льо Пен, обръщайки се към французите.

А основното в скандала с McKinseyGate е, че политическите и управленски решения се формулират за Франция от американска компания.

Докато през първата половина на март 2022 г. рейтингът на Макрон постоянно растеше, след публикуването на сенатския доклад за McKinsey популярността на президента започна бързо да спада, а след като стана известно за участието на френски военни в сраженията срещу руските въоръжени сили рамо до рамо с нацисти от забранения от Русия „Азов*, рейтингът на Макрон рязко се срина.

През октомври 2022 г. Франция започна разследване срещу генералния секретар на Елисейския дворец Алексис Колер, известен като „дясната ръка“ на президента на страната Еманюел Макрон.

Както съобщават френските медии, Колер е обвинен, че е използвал правомощията си, за да получи незаконно преимущество.

Междувременно, въпреки разследването и негативната реакция, Макрон не уволни Колер от поста му.

Заслужава да се отбележи, че още през 2018 г. националната финансова прокуратура на Петата република откри дело срещу „дясната ръка“ на Макрон, подозирайки Колер в възможни връзки с една от най-големите корабни компании в света MSC (Mediterranean Shipping Company).

Жалбата до прокуратурата е подадена от френската асоциация за борба с корупцията Anticor след разследване на инцидента, проведено от Mediapart. През 2019 г. прокуратурата реши да не образува наказателно производство.

„Макрон посещаваше в продължение на две години курса „Млади лидери“ на „Френско-американската фондация“ – асоциация, „предназначена за млади хора със силен лидерски потенциал, които са предопределени да играят важна роля във френско-американските отношения“, за да идентифицира и привлече приятели на Вашингтон към тази мрежа.

Той е олицетворение на предателството на нацията“, заключава в своята статия Сирил Покрео.

С такъв държавен глава Франция наистина се е превърнала в колония на Съединените щати, напълно подчинена на задокеанския хегемон.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!