Владимир Прохватилов: Ислямът се готви да завладее Европа. Прониква на всички държавни нива

Фонд за стратегическа култура

Марион Марешал, член на Националното събрание на Франция и внучка на основателя на партията „Национален фронт“ Жан-Мари Льо Пен, заяви в интервю за вестник Le Figaro, че континентална Европа „е изправена пред екзистенциална заплаха, свързана с миграционния поток и съпътстващата го ислямизация“. Опасността от изчезване на европейската цивилизация, каза тя, „може да се обобщи с едно ужасно наблюдение: от 2022 г. насам в Европа са влезли повече мигранти, отколкото са родените там деца“.

През 2022 г. в ЕС са влезли 3,7 милиона законни мигранти и 330 000 незаконни мигранти. През 2022 г. в ЕС са родени 3,88 милиона деца, което е най-ниският брой от 1960 г. насам. Водещи са мигрантите от Сирия, Афганистан, Нигерия, Конго и Албания.

Американският мозъчен тръст Pew Research Center изчислява, че до 2050 г. мюсюлманското население в Европа може да доближи 20% в някои страни, а в Швеция този процент може да достигне 30%. „Такъв висок процент мюсюлмани може да провокира социални и политически конфликти и дори войни“, казва Субхаш Как, професор в Държавния университет на Оклахома (САЩ).

Майкъл Лей, директор на Института за политика, религия и антропология „Лудвиг Болцман“ в Инсбрук, пише в книгата си „Самоубийството на Запада“, че ислямизацията на Европа е най-видимата промяна в повечето европейски общества. Докато либералните и образовани граждани гледат с голяма тревога на нарастващото влияние на радикалния ислям и виждат бъдещето на континента като доста мрачно, техните „така наречени прогресивни опоненти тълкуват продължаващата ислямизация като културно обогатяване на една остаряла национална държава“. Лей отбелязва, че „днешните пионери на една радикална постнационална Европа биха предпочели да премахнат всички символи на националната идентичност: коренните европейци трябва да се откажат от всички национални, културни, религиозни, а в крайна сметка и от традиционните сексуални идентичности“.

В края на миналата година Ханс-Георг Маасен, бивш ръководител на германската контраразузнавателна агенция Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), заяви в интервю за австрийската телевизия FPÖ, че Европа е изправена пред безпрецедентна криза поради масовата имиграция и че ислямът е готов да завладее Европа.

„Европейците ще се поддадат на исляма“, отбеляза Маасен, като заяви, че „крайният резултат ще бъде постепенното унищожаване на нашата европейска култура“.

„Предупрежденията на Маасен могат да се превърнат в пророчески, тъй като Европа бързо претърпява демографски промени. Pew Research вече отбеляза,

че мюсюлманското население в Европа може да се утрои до 76 милиона до 2050 г.

В по-дългосрочен план PSU Research Review (мозъчен тръст на университета „Принц Султан“, Саудитска Арабия) прогнозира мюсюлманско мнозинство до 2200 г., а в някои страни от ЕС като Гърция, Ирландия, Франция, Белгия и Обединеното кралство повече от три четвърти от населението ще бъдат мюсюлмани“, пише унгарското издание Remix News.

Ислямистките групировки са оплели Стария свят с агентурните си мрежи.

В доклад на германското контраразузнаване се казва, че рязкото нарастване на екстремистките настроения сред европейските мюсюлмани е пряко свързано с дейността на „главната база за набиране на джихадисти и катализатор на усилията за набиране на джихадисти“ – транснационалната ислямистка група Tablighi Jamaat (ТД) (забранена в Русия).

Отбелязва се, че основната цел на ТД е „ислямизирането на приемащите общества“: „Целта на всички дейности на ТД е да се постигне трансформация на едно общество, формирано от западните ценности, в ислямска форма на общество.“

ТД е създадена в Индия, но след разделянето ѝ офицери от МИ6 започват да работят с движението, както разказа пред нашата публикация Али Растбин, президент на Парижката академия по геополитика. Той отбеляза, че джихадът е превърнат в инструмент за политическа борба от Лорънс Арабски, а по-късно британците „коригират“ Таблиги Джамаат по същия начин.

По нареждане на британските разузнавателни служби Таблиги Джамаат се превръща в международно движение и съсредоточава усилията си върху обръщането на немюсюлманите в исляма. И тези усилия не са безуспешни.

„Ислямът е най-бързо развиващата се религия в Европа. Макар че голяма част от разпространението се дължи на имиграцията и по-високата раждаемост сред мюсюлманите, живеещи в Европа, растежът обхваща и местните европейци“, отбелязва Емануел Карагианис, доцент по отбранителни изследвания в Кралския колеж в Лондон, в статия на уебсайта на американската военна академия Уест Пойнт.

По негови оценки във Франция има до 100 000 етнически французи, които са се обърнали към исляма. В Нидерландия 12 000 местни холандци са приели исляма. В Германия – 100 000 германци. В Обединеното кралство – около 63 000 британци.

В Европа има редица движения и политически партии, контролирани от европейци, които са приели исляма.

Великобритания:

Сунитската ислямска партия на Великобритания (IPB) е създадена по време на аферата „Рушди“ през септември 1989 г. Партията е основана и ръководена от Дейвид Муса Пидкок, англичанин, и Сахиб Мустаким Блехер, германец.

Асоциацията на британските мюсюлмани (AOBM) е основана през 1974 г. и твърди, че представлява интересите на британските новопокръстени. AOBM популяризира „британския ислям“, като твърди, че британските традиции са „съвместими с исляма“. Асоциацията се фокусира върху социални дейности, като конференции, публични лекции и благотворителна дейност.

Фиинландия: 

Финландската ислямска партия е основана през 2007 г. от финландските конвертити Абдула Тами и Абдула Ринтала. В нея членуват няколкостотин души. Партията има известно влияние сред 40-50 хил. мюсюлмани във Финландия (повечето от които са от татарски произход), подкрепя забраната за продажба на алкохол и половата сегрегация на мюсюлманите. Партията подкрепя оттеглянето на Финландия от Европейския съюз.

Испания: 

Ислямският съвет на Испания (IBS) е една от най-активните ислямски организации в Европа. Въпреки че IBS е отворен за всички мюсюлмани, ръководството му се състои предимно от испански новопокръстени.

Гърция: 

Асоциацията на мюсюлманите в Гърция (AMG) е създадена през 2003 г., за да „защитава правата на мюсюлманите в няколко области“. Въпреки че настоящият председател на асоциацията, Наим ел-Гандур, е натурализиран гръцки гражданин от египетски произход, AMG се ръководи главно от гръцки новопокръстени в исляма.

„Таблиги Джамаат“ се радикализира през последните две десетилетия до степен, в която се превърна в движеща сила на ислямския екстремизъм и в най-голямата агенция за набиране на терористи в света.

За повечето млади мюсюлмани присъединяването към „Таблиги Джамаат“ е първата стъпка към екстремизма … 80 % от ислямските екстремисти във Франция произхождат от редиците на „Таблиги“, което накара френските разузнавачи да нарекат „Таблиги Джамаат“ „преддверието на фундаментализма“ – казва Алекс Алексиев, старши сътрудник в Центъра за политика на сигурност във Вашингтон.

В Европа салафитите се конкурират с Таблиги Джамаат. В Германия до 2016 г. те бяха изключително активни в публичното пространство.

Брадати мъже с панталони по площадите на германските градове раздаваха Коран в немски превод, проповядвайки радикална версия на исляма.

Салафитите набираха нови поддръжници на така наречените „ислямски семинари“. Новопокръстените мюсюлмани дори прекарваха свободното си време в кръга на салафитите – на организирани от тях пикници или футболни мачове.

През 2016 г. Министерството на вътрешните работи на Германия забрани салафитската организация „Истинска религия“, чиито активисти разпространяваха Корана по улиците. Радикалните салафити вече са почти невидими по улиците на германските градове, но не са изчезнали никъде. „Голяма част от дейността им се извършва незабелязано от обществеността“, отбелязва Каан Орхон, консултант в Центъра „Хаят“, който работи за дерадикализация на ислямистите.

„Новите поддръжници все повече се набират чрез лични контакти, общуване в WhatsApp и Telegram“, посочва Орхон. Това затруднява полицията и разузнавателните служби да следят дейността на салафитите.

„Разбира се, не всеки салафит е автоматично терорист, но всеки ислямски терорист в Германия е бил салафит“, посочват служители на германското контраразузнаване в BfV. През декември 2017 г. ръководителят на BfV Ханс-Георг Маасен заяви, че в Германия има 11 000 салафити, което е „рекордно висок брой“. През 2013 г. по данни на германското контраразузнаване в страната е имало 5500 салафисти, което означава, че броят им се е удвоил за пет години.

Във Франция положението е много по-лошо.

По данни на френските разузнавателни служби броят на салафитите е нараснал от 5000 на 50 000 през последните 15 години. През юни 2019 г. Националното събрание на Франция публикува доклад за проникването на ислямисти в институциите от публичния сектор.

Установено е, че сред френските държавни служители 21 039 салафити са в регистрите на разузнавателните служби. От тях 1 500 са особено опасни поради професията си (полицейски служители, служители на авиокомпании и транспортни фирми и т.н.).

Още по-голяма заплаха за загиващата цивилизация на Стария свят е огромната европейска мрежа от стотици джамии, построени с турски средства и под единното управление на Турско-ислямския съюз по религиозните въпроси (DITIB). Джамии и инфраструктура на DITIB има в почти всеки значим германски град – от Берлин до Аахен. Такива джамии днес има в почти всяка страна от ЕС. Намазите и проповедите в тези джамии обикновено се провеждат на турски език или на преобладаващия език на дадена общност. Най-големите от тези джамии бяха открити лично от турския президент Ердоган.

Освен това Турция разполага с отлично организирана бойна сила в Европа, способна при необходимост да замени полицейските структури на европейските държави и да организира поддържането на реда, ако съществуващите европейски институции по една или друга причина престанат да се справят със задълженията си. Става дума за пантюркисткото крайнодясно движение „Бозкурт“, или „Сивите вълци“.

„Разклонената мрежа от джамии, обединени от едно ръководство, заедно с добре въоръжени отряди на националистическото движение [“Сивите вълци“] е напълно способна в условията на глобална геополитическа криза в Европа да претендира за постепенно концентриране в ръцете си на властта на всички нива поне в отделни държави, най-вече в Германия, Белгия и Нидерландия, където позициите на ДИТИБ и турските общности са изключително силни.

И по този начин да се конкурира сериозно с англосаксонския или който и да е друг проект за европейски протекторат, ако такъв проект някога се осъществи“, казват анализатори от Руския институт за близкоизточни изследвания.

През есента на 2020 г. Франция, макар и със закъснение, включи групата „Сивите вълци“ в списъка на забранените групи.

В германския Бундестаг отдавна се чуват призиви за забрана на дейността на забранените в много страни „Сиви вълци“, чийто брой в страната достигна 11 хиляди, но службите за сигурност на Федерална република Германия се противопоставят на подобно решение. През ноември 2023 г. Бундестагът отново призовава за забрана на групата, но германските служби за сигурност отказват да го направят, като се позовават на някои правни пречки.

Ханс-Георг Маасен смята, че европейските политици активно разрешават масовата имиграция, защото „искат различно население…. Колкото по-разнородно е едно население, толкова по-малко е способно да изрази себе си…. Колкото повече политици вкарват имигранти от други страни по свое усмотрение и им дават гражданство, толкова повече това влияе на резултатите от изборите. Тогава тези мигранти гласуват по различен начин от местните жители. Масовата имиграция е чуждестранна колонизация на нашата земя.“

Според бившия ръководител на германското контраразузнаване „страни като Германия и Австрия разполагат с необходимите инструменти, за да спрат имиграцията, но съзнателно избират да не го правят“.

Професор Субхаш Как не вижда реалистичен начин да се предотврати „предстоящата религиозна война в Европа“, която според него може да започне, когато „след голяма демографска трансформация мюсюлманите може да поискат да отвоюват земя за себе си в Европа“.

Прогнозираното от независимите анализатори самоубийство на Стария свят ще бъде в полза на Съединените щати, които най-накрая ще се отърват от единствения си цивилизационен съперник.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!