Изтече му мандатът. Прогнозират съдбата на Зеленски – преврат, трибунал или убийство.

Първият заместник-председател на международния комитет на Съвета на руската федерация Владимир Джабаров смята, че следващият етап от кариерата на Владимир Зеленски може да бъде Народният трибунал на Донбас. Какво се предвижда за политика след изтичането на мандата му?

News.ru събра мненията на руски политици:
Джабаров пише в своя Telegram-канал, че рано или късно Зеленски ще трябва да отговаря за това, което е направил.„Той си е жив, здрав, но легитимността му клони към нула. Когато часовникът удари полунощ, Зеленски ще престане да бъде легитимен президент на Украйна и отново ще се превърне в комик от „95-ти квартал“ (от полунощ Зеленски вече не е президент, след като мандата му приключи. бел.ред). А следващата стъпка в кариерата му може да бъде Народният трибунал на Донбас, където рано или късно ще трябва да отговаря пред украинския народ за това, което е направил„, пише Джабаров.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев смята, че Владимир Зеленски трябва да бъде арестуван или ликвидиран след предаването му. Според него това е съдбата, която е сполетяла „духовния учител на Зеленски – Степан Бандера“.

По-нататъшната съдба на Зеленски не ни е безразлична. Той трябва да бъде заловен и изправен пред съда за престъпления срещу руски граждани и украинци. Ако е невъзможно да се предаде такъв престъпник, трябва да се приложат правилата, практикувани за терористите„, заяви Медведев.

Капитулацията на Украйна, отбеляза той, е възможна при всеки президент. В това число и Володимир Зеленски, чийто мандат приключва на 21 май. Според него държавният глава с „престъпен режим“ може да бъде и „свиня в ямурлук“, като направи препратка към „Ревизор“ на Николай Гогол от Николай Гогол.

Кой и как може да отстрани Зеленски?
Според бившия украински депутат Олег Царев основната заплаха за Зеленски в Украйна идва от военните. Той припомни, че бившият началник на ВСУ Валерий Залужний е бил изключително популярен сред населението, за разлика от сегашния командващ украинската армия Олександър Сирски.

„При тандема на Сирски и Зеленски е налице един провал. Разбира се, всичко се отразява на рейтингите. Дори ако Залужний просто ще си седи мълчаливо, рейтингът му ще расте. Но бившият главнокомандващ беше отстранен не заради рейтингите, а защото Зеленски се страхува от преврат“, обясни експертът.

Според него президентът разбира, че

сега никой няма да организира нов Майдан.

Неудовлетвореността от политиката на украинския лидер, допуска Царев, ще доведе до арест или убийство в резултат на военен преврат.

„Ето защо той за пореден път сменя ръководителите на Силите за специални операции, ето защо отстрани и Залужний. Зеленски се страхува от армията, защото именно в обкръжението на армията е възможна истинска конспирация“, казва Царев.

През април бившият украински президент Петро Порошенко заяви, че възнамерява да се кандидатира за президент на следващите президентски избори.

Политикът подчерта, че Киев трябва да постигне успех в конфликта с Русия, за да може да проведе изборите. Освен това Порошенко обяви намерението си да се кандидатира за Европейския парламент. Такъв вариант на развитие на събитията той разглежда в случай на присъединяване на Украйна към ЕС.

„Ако ме питате дали възнамерявам да се кандидатирам на следващите избори – да“, заяви бившият ръководител на Украйна.

Защо Зеленски няма да провежда избори
Съгласно чл. 19 от украинския закон за правния режим на военното положение, след като то бъде въведено в страната, се забранява да се променя конституцията, да се избират президент, парламент и органи на местното самоуправление. На 30 ноември всички лидери на партии и коалиции в Радата подписаха меморандум за провеждане на вота след края на военните действия.

Въпреки това западните съюзници на Киев заявиха миналата година, че е необходимо да се организират избори, припомни бившият украински депутат Олег Царев. Самият Зеленски тогава отговори, че страната се намира в състояние на конфликт и няма пари.

Той каза, дайте 5 млрд. долара, тогава ще проведем гласуването. Зеленски имаше възможност да направи това миналата година преди или по време на „контраофанзивата“, когато рейтингът му все още беше доста висок. Но той се страхуваше, че по време на изборите САЩ ще заложат на друг кандидат и в страната ще настъпи разкол в мненията„, обясни Царев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!