Проф. Миършаймър с решение за „бъркотията в която се намираме“ с войната в Украйна. ВИДЕО

Известният анализатор проф. Джон Миършаймър от Чикагския университет заяви, че украинците на фронта са обречени заради предимството на руснаците, което с времето се увеличава. По думите му, е наложително да започнат мирни преговори, за да се стигне до една „неутрална Украйна“. Той е категоричен, че Вашингтон и Киев трябва да прекратят стратегическия си съюз.

„Факт е, че руснаците вече имат решаващо предимство пред украинците. И с течение на времето това предимство ще се увеличава, а няма да намалява. Западът не може да направи нищо, за да възстанови този баланс. Украинците са обречени.

Основният ни аргумент е, че ние трябва да се ангажираме с дипломация, да накараме украинците да се ангажират с дипломация с руснаците и да се опитаме да прекратим този конфликт, да изработим споразумение. Сега въпросът е как да реализирате това споразумение, което току-що описах?

Начинът да го направим е да създадем неутрална Украйна. Неутрална Украйна е Украйна, която на първо място няма стратегически връзки със Запада. И, второ, не представлява сериозна заплаха за Русия. Какво означава това от практическа гледна точка? На първо място, това означава, че НАТО няма да се разширява в Украйна. Това е невъзможно. Второ, това означава, че трябва да прекратим подкрепата си за Украйна.

Трябва да прекъснете стратегическия съюз между Украйна и САЩ, за да създадете една наистина неутрална Украйна, което е единственият начин да се измъкнем от тази бъркотия, в която се намираме сега.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!