Привържениците на Тръмп призоваха за бунт, революция и възмездие: Изборите няма да помогнат!

от Лазар Лазаров

Поддръжниците на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, разгневени от осъждането му от съдебните заседатели в Ню Йорк по 34 обвинения в престъпления, заляха уебсайтовете, подкрепящи Тръмп, с призиви за бунтове, революция и насилствено възмездиепредаде агенция Reuters.

След като Тръмп стана първият президент на САЩ, осъден за престъпление, поддръжниците му реагираха с десетки агресивни публикации в интернет. Tова сочи проверка на Reuters на коментарите в три уебсайта, подкрепящи Тръмп: собствената платформа Truth Social на бившия президент, Patriots.Win и Gateway Pundit.

Отбелязва се, че някои от тях призовават за нападения над съдебни заседатели, за екзекуция на съдията Хуан Мерчан или за открита гражданска война и въоръжено въстание.

В Gateway Pundit един от потребителите предлага да се разстрелят либералите след присъдата. „Време е да започнем да махаме някои леви,“ се казва в публикацията, като се добавя: „Това не може да се разреши с избори.“

„Това беше позор, това беше манипулиран съдебен процес на конфликтен съдия, който беше корумпиран“, заяви Тръмп пред репортери след делото.

Присъдата е насрочена за 11 юли, дни преди Републиканската партия да номинира официално Тръмп за президент преди изборите на 5 ноември. Тръмп отрече да е извършил нарушение и се очаква да обжалва.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!