Пригожин остро на Шойгу: Войниците ми няма да подисват договори с теб!

Няма да ни дадат оръжие и боеприпаси ли? Като гръмне ще дотичат с молба - помощ!

„ЧВК „Вагнер“ няма да подписва никакви договори с Шойгу“. Това съобщи на страницата си в Телеграм, основателят на частната военна група Евгений Пригожин. Изявбението му е по повод  на информацията, че министърът на отбраната на Сергей Шойгу е издал указ, който задължава всички доброволци да подпишат договор с Министерството на отбраната от 1 юли. Тази процедура е насочена преди всичко към доброволците от Вагнер.
„Тези заповеди и укази, които Шойгу издава, се отнасят за служителите на Министерството на отбраната и за военнослужещите. ЧВК „Вагнер“ няма да подписва никакви договори с Шойгу“, пише Пригожин и намеква, че частната му военна група координира действията си с генералите много по-добре от войските на Руската Федерация.  Според него, те нямат такава ефективност и именно „защото Шойгу не може да управлява нормално военни формирования. Следователно това, че той пише укази или заповеди, те си се отнасят изключително за Министерството на отбраната и за тези, които са в рамките на Министерството на отбраната. Какво може да стане след като не изпълним тази заповед? Няма да ни дават оръжие и боеприпаси ли? Ше го измислим, както се казва, когато гръмне, те ще дотичат и ще донесат оръжие и боеприпаси с молба „помощ“, пише остро Пригожин.
„Що се отнася до субординацията, разбира се, ЧВК „Вагнер“ е абсолютно изцяло подчинена на интересите на Руската федерация и на върховния главнокомандващ. На територията, съгласно заповедите на Герасимов и Шойгу, ЧВК „Вагнер“ координира всички свои действия и изпълнява задачите, поставени от армейския генерал Суровикин. И тъй като Суровикин е интелигентен, компетентен и опитен командир, задачите, които ЧВК „Вагнер“ разработи съвместно със Суровикин и изпълни от негово име, показаха високо ниво на ефективност и успех.“
Източник: Телеграм

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!