При ядрена война между Русия и САЩ: 99% от хората загиват. След огнените кълба Земята ще бъде скована в мрак и студ. ВИДЕО

„Какво би се случило, ако между Русия и Съединените щати избухне пълномащабна ядрена война? Когато едната страна в конфликта изстреля ядрени ракети, другата страна ще ги засече и ще отвърне на удара, преди те да са поразили целите си.“

С тези думи започва кратко, но злокобно видео, в което списание Time разглежда от началото до края една възможна ядрена война и почти цялото изчезване на човечеството по време и след нея.

Не е ясно, кога е създадено видеото, но това няма значение на фона на заключенията на учените. В контекста на нарастващото напрежение между колективния Запад и Русия и по-конкретно САЩ и Великобритания, редица канали в Телеграм го припомниха. 

Според сценария във филма, една американска подводница изстрелва балистични ракети от западната част на Норвегия. И апокалипсисът започва!

Според изчисленията те ще достигнат Русия за около 10 минути. А руските ракети, изстреляни съвсем кратко време по-късно в отговор от Москва на Америка, минавайки през северната част на Канада, ще ударят САЩ няколко минути след попаденията на територията на Руската федерация.

Още след първите удари – високочестотни електромагнитни импулси – ще изпържат електрониката и електрическите мрежи на хиляди километри, електромагнитният импулс ще бъде десетки хиляди волта на метър. Следващите попадения ще засегнат командни и контролни центрове и подземни ракетни силози.

Междуконтиненталните балистични ракети с наземно базиране ще пристигнат след половин час. Целите ще бъдат мегаполисите – градове и столици.

Всеки удар ще създаде огнено кълбо – нагорещено до червено като повърхността на слънцето. После идва ред и на радиоактивния облак.

Силните експлозии ще изпепелят хората наоколо и всичко ще бъде стопено в пламъци. Разширяващото се огнено кълбо ще предизвика взривна вълна, която ще нанесе щети на сградите, буквално изличавайки най-близките.

Великобритания и Франция разполагат с ядрени арсенали и съгласно петия член от устава на НАТО са длъжни да защитават САЩ. Така че Русия ще нанесе удари и по тях, предполагат авторите от видеото.

Огнени бури ще погълнат много градове. После идва черната ядрена зима!

Мегаполис като Москва, с 50 пъти повече жители, отколкото е имал град Хирошима, може да произведе много повече дим. А огнената буря ще издигне черния дим чак в стратосферата. Той ще се намира далеч над облаците, заради което ще се задържи много дълго време, защото няма как да бъде свален с дъждове. Същото ще се случи и с градове, като Вашингтон, Ню Йорк, Париж, Лондон и пр. Ще генерират огромно количество пепел, което ще се издигне до стратосферата на Земята и ще скрие за години слънцето.

Заради това планетата ще обхваната от смразяващ студ. Дори през лятото.

100 дни след ядрените удари, пепелта ще се разпростре из цялата стратосфера и мраз ще обвие земното кълбо. Растителността и животните ще са почти напълно изчезнали. Температурите ще паднат до поне -35 градуса по целзии. Земята ще е обвита в сумрак и през дея, защото слънцето вероятно няма да успее да пробие слоя от дим и пепел.

Според скорошно научно изследване над 5 милиарда души могат да умрат от глад, ако въобще имат шанс да оцелеят след ядрените удари. Включително около 99% от населението на САЩ, Европа, Русия и Китай. Очевидно е, че не знаем колко хора биха оцелели при ядрена война. Но ако тя е дори отчасти толкова ужасна, в нея няма победители. Само губещи, завършва видеото.

Изводите оставяме на вас!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!