Президентът на Ел Салвадор към Тръмп-младши: „Ние не вкарваме в затвора опозицията!“

от Лазар Лазаров

В изказване, което перфектно отразява превръщането на Америка в Бананова република, президентът на Ел Салвадор отбелязва, че за разлика от САЩ, правителството в неговата страна не се опитва да вкарва в затвора политическата опозиция, пише Modernity.

Президентът Найиб Букеле направи коментара по време на разговор с Доналд Тръмп младши, който поздрави Букеле за неговото „удивително постижение“ да бъде преизбран със съкрушителна победа по-рано тази година, получавайки 85 % от гласовете.

След встъпването в длъжност на Букеле за втори мандат в събота Тръмп-младши му заяви: „И правите всичко това, без да се налага да вкарвате политическите си опоненти в затвора. Което ми хареса в речта.“

Тръмп-младши също така отбеляза, че хората в Ел Салвадор „могат да снимат видео, защото вече няма престъпност“ и никой не е хвърлян „в затвора“ за това.

„Ние не вкарваме опозицията в затвора“, отговори Букеле.

След произнасянето на присъдата на бившия американски президент Доналд Тръмп от съдебните заседатели в Манхатън в петък, настоящият държавен глава Джо Байдън беше помолен да коментира забележките на Тръмп, че сега е „политически затворник“. Байдън отговори с ехидна усмивка, след като по-рано заяви, че е „опасно“ да се предполага, че процесът е бил „фалшифициран“ срещу Тръмп.

Критично припомня, че по-рано в коментар относно присъдата на Тръмп американският журналист Тъкър Карлсън заяви, че признаването на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за виновен по всички 34 обвинения бележи края на американското правосъдие. „Внесете ли Третия свят, ставате Третия свят. Точно това видяхме току-що“,  пише журналистът във връзка с присъдата на бившия държавен глава. „Това няма да спре Тръмп. Той ще спечели изборите, ако първо не бъде убит. Но това бележи края на най-справедливата съдебна система в света“, отбеляза Карлсън.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!