Politika.rs: Предстоящата зима за Украйна ще бъде по-лоша от предишната

Предстоящата зима ще бъде по-лоша за Украйна от предишната заради проблеми с енергийните доставки, прогнозира Деян Новакович, колумнист на сръбския вестник „Политика“ .

Както пише авторът, украинските власти „не крият опасенията си, че поради енергийните доставки предстоящата зима ще бъде по-лоша от миналата“.

Новакович отбеляза, че съюзниците помагат на Киев с финанси и труд, благодарение на което инженерите работят по своевременното възстановяване на всичко необходимо преди настъпването на студеното време, но „процесът върви бавно“.

Новакович добави, че подготовката за зимата се извършва успоредно с редовната поддръжка на системите, много от които вече са остарели.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски обеща да продължи контранастъплението през зимата и да превземе Артьомовск и още два града, чиито имена не назова.

Той добави, че Киев се надява да се възползва от слабостите на Русия.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече