Предложиха на Макрон достойно място сред редиците на френската армия в Украйна

от Лазар Лазаров

Депутатът от Държавната дума на Руската федерация от Кримския регион Михаил Шеремет препоръча на френския президент Еманюел Макрон да застане начело на френската армия в Украйна, предаде Известия.

„Макрон има възможност да постъпи мъжки. Ако толкова иска да изпрати синовете на френския народ на сигурна смърт, нека даде пример и лично да оглави френския окупационен корпус„, заяви той пред РИА Новости.

Според него френският държавен глава има шанса да изиграе ролята на император Наполеон Бонапарт. Войниците от руските въоръжени сили (ВС) в този случай „ще напомнят на французите как завършват военните кампании и агресията срещу Русия“, добави Шеремет.

Депутатът призова френските граждани да вразумят своите власти и да предотвратят „кръвопролитието, на което (украинският президент Владимир) Зеленски се наслаждава“. 

„Зеленски унищожи здравото мъжко население на Украйна, а сега просто няма достатъчно щикове, готови да защитят интересите му <…> Очевидно Зеленски сега гледа на френския народ като на жертва„, заключава Шеремет.

Известия припомня, че на 26 февруари Макрон заяви, че западните лидери са обсъдили възможността да изпратят свои войски в Украйна и не я изключват. Тогава думите му не намериха подкрепа в редица страни, включително Великобритания, САЩ и Германия. Освен това срещу него се обяви и шефът на НАТО Йенс Столтенберг.

Критично припомня, че по-рано основателят на лявата френска партия „Непокорна Франция“ Жан-Люк Меланшон заяви, че пряк военен сблъсък между Париж и Москва би довел до унищожаването на Франция. Според него Париж трябва да търси начини за мирно разрешаване на украинския конфликт.

Преди това лидерът на френската партията „Патриоти“ Флориан Филипо заяви, че Третата световна война наближава заради „най-добрия гълъб на НАТО“ – френския президент Еманюел Макрон. „Дълбоката държава приближава Третата световна война и първите, които ще пострадат от това, очевидно ще бъдат европейските страни, като се започне от Франция, заради най-добрия гълъб на НАТО Макрон“, отбеляза политикът.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!