ПП със среднощен брифинг. Ще обжалват решението на ЦИК за машините. ДАНС били инструмент…

Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за отмяна на машинния вот за изборите в неделя. Това съобщиха от ПП-ДБ на брифинг в петък вечерта, който се проведе пред сградата на Народното събрание на жълтите павета, предаде „Фокус“.

„Не може цялата държава и изборният процес да стане жертва на една шпиц-команда, която започна с един измислен доклад на ДАНС, после продължи с цирка, който мина през парламента и накрая завърши с ЦИК – да вземе своето решение близо 24 часа преди крайния срок“, каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

ДАНС е инструмент на дълбоката държава, 30 години България не може да излезе от този цикъл, категоричен бе той.

Решението на ЦИК е посегателство върху провеждането на честни, демократични избори. То е незаконосъобразно. Постановено беше, че машините съответстват на изискванията на Изборния кодекс. Единственият мотив за решението на ЦИК е, че устройствата не съответстват, тъй като няма решение на Министерството на електронното управление. Това обаче вече е факт. Всъщност ЦИК не са изчакали крайния срок за произнасянето на това решение, който изтича утре“, обясни депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов.

Кирил Петков се обърна към членовете на ЦИК с думите: „Ако някой ви е натискал, имате още време да покажете, че сте институция, която може да взима правилните решения за българските граждани“.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече