Познайте, къде цъфна Денков?

С влак...

Денков, Украйна

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Българската подкрепа за Украйна, две години след безмилостната агресия на Кремъл, ще изрази в Киев премиерът Николай Денков.

Министър-председателят пристигна в украинската столица тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, съобщи Фокус.

България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна, съощбиха от правителствената пресслужба.

България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа.

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието Атанас Славов, на енергетиката – Румен Радев, на околната среда и водите – Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и отбраната – Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

И докато Денков е в Украйна, уж се очакваше днес да стане ясна оценката на министрите от кабинета, която изготвили той и Мария Габриел и Николай Денков.

Веднага след това започват разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за състава на Министерския съвет след ротацията. Това става ясно от думите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в петък.

Отношенията между партньорите в управлението се обтегнаха след разпространения от ПП-ДБ меморандум, в който постът на външното министерство беше изрично записан за Николай Денков.

Мария Габриел заяви, че няма да го подпише. Анализът за работата на министрите трябва да определи кои от тях ще останат след ротацията, ако тя стане факт на 6 март.

КритичноБГ припомня, че през последните дни отношенията на двата НЕкоалиционни партньора силно се влошиха. Сигналите, които те изпратиха през медиите бе, че меморантумът на ПП-ДБ изпратен на ГЕРБ не получи своето одобрение. Бойко Борисов заяви, че не приема „делкане“ на държавата. От другата страна също обясниха, че не приемат на върха на регулаторите у нас да бъдат назначавани ярки партийни фигури.

Николай Денков и Мария Габриел

Николай Денков и Мария Габриел

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!