Поне трима терористи са стреляли с автомати в концертната зала в Русия. Подробности

Кореспондент на РИА Новости: Хора в камуфлажни дрехи, най-малко трима /вече се говори за 5 стрелци/, нахлуха в партера на сградата на концертната зала и откриха огън с автоматично оръжие. След това са хвърлили граната или запалителна бомба, в резултат на което е възникнал пожар. Хората в залата легнаха на пода, за да се спасят от стрелбата, лежаха около 15-20 минути, след което започнаха да изпълзяват навън. Много от тях са успели да се измъкнат.

Кметът на Москва Собянин: Реших да отменя всички спортни, културни и други масови прояви в Москва този уикенд. Моля, приемете тази мярка с разбиране.

Пожарът в сградата на концертната зала се засилва, съобщава РИА Новости.

Главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщава, че авиацията  участва в гасенето на пожара в залата, един хеликоптер изхвърля вода върху горящата сграда, а още два хеликоптера се подготвят за излитане. От последните минути бе съобщено, че вече два хеликоптера гасят пожара.

Пожарникарите извеждоха над100 души спасили се от стрелбата в залата и от пожара възникнал от хвърлени гранати от терористите.

Жертвите все още са неясни. В ризлични източници се говори за над 10, но по кадри в телеграм, вероятно са значително повече.

ВИДЕОКАДРИ ОТ СТРЕЛБАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!