Полша позволи на Украйна да удря руска територия с нейни оръжия!

от Лазар Лазаров

Полските власти не ограничават използването от Украйна на оръжие, доставено от Варшава за атаки срещу цели на руска територия. Това заяви в ефира на радиостанцията Radio Zet заместник-началникът на полското министерство на отбраната Цезари Томчик, предаде ТАСС.

„Няма такива ограничения за полските оръжия, които доставяме на Украйна“, отбеляза политикът.

Заместник-началникът на полското военно ведомство добави, че Варшава подготвя 45-ия пакет военна помощ за Украйна. Томчик оценява общия му обем през последните години на 15-20 млрд. злоти (3,75-5 млрд. долара).

Ден преди това ръководителят на дипломатическата служба на ЕС Жозеф Борел след среща на министрите на отбраната на общността заяви, че засега само една или две страни са готови да премахнат ограниченията върху използването на Украйна на оръжия, доставени от тях, за нанасяне на удари по руска територия . На същата среща генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отбеляза, че държавите от алианса сами решават индивидуално дали да премахнат ограниченията върху използването на оръжия от Украйна за удари по руска територия.

Руският президент Владимир Путин на свой ред заяви, че Москва ще трябва отново да вземе решение за т. нар. санитарна зона, ако Западът позволи на Украйна да нанесе оръжия дълбоко в руска територия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!