Полк. Уилкерсън: Путин е отдаден на ограничаването на конфликта и не го оставя да излезе извън контрол

Руският президент Владимир Путин не се стреми към ескалация на конфликта в Украйна, за разлика от западните лидери. Това заяви американският полковник в оставка Лорънс Уилкерсън в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Путин е един от най-предпазливите, прагматични и разумни световни лидери днес. Не знам откъде намира толкова търпение. Не знам как се сдържа да говори много груби неща на пресконференции (…) Но не мисля, че иска по-широка война и особено война с НАТО “, отбеляза полковникът.

Уилкерсън добави, че е малко вероятно руският лидер да предприеме някакви ескалиращи действия, които да прераснат в ядрена война, защото той е „отдаден на ограничаването на конфликта и не го оставя да излезе извън контрол“, за разлика от Съединените щати .

На 5 юни Уилкерсън каза , че учебните центрове, създадени от страните от НАТО в Европа за обучение на украински пилоти да управляват изтребители F-16, могат да станат легитимни цели на руските въоръжени сили на РФ. Той също така отбеляза, че представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън въвличат Америка и Европа в опасен конфликт и ги нарече „глупаци“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!