Макгрегър: САЩ променят политиката си спрямо Израел. Путин вижда войната в нейната крайна фаза. НАТО се разпада „зад завесата“

от Лазар Лазаров

Забраната на американския президент Джо Байдън върху изпращането на бомби за Израел сигнализира промяна на политиката на САЩ в региона. Смяната на военния министър на Русия бележи нов етап за руските военни сили и руската държава. Тя показва, че руският президент Владимир Путин вижда войната в Украйна в нейната крайна фаза. Президентът на Украйна Владимир Зеленски няма да бъде свален от Западни тайни служби, а от вътрешни сили. НАТО се разпада във своята вътрешност и скоро това ще стане очевидно. 

Това заяви американският полковник в оставка и бивш съветник на министъра на отбраната в администрацията на Доналд Тръмп Дъглас Макгрегър в интервю за You Tube канала на съдия Неполитано „Judging Freedom“.

Президентът на САЩ Джо Байдън е притиснат от обществено мнение към посока, която не е благоприятна за Израел, смята анализаторът. „Много американци, включително американски евреи и обикновени хора, за които проблемът е по-мащабен от просто гледане на телевизия, заключават, че това е грешно. Това е морално укоримо и трябва да спре“, коментира Макгрегър относно американската подкрепа за Израел.

„Това рефлектира като резултат в безспорно напрежение върху президента Байдън, като същевременно поведението на Нетаняху сигнализира изчерпателно, че той няма друг избор – почти няма шанс този конфликт да приключи преди изборите в САЩ, освен ако Байдън не се намеси по някакъв начин и не го спре“, подчерта Макгрегър.

Според него този процес е започнал с ембаргото, което Байдън наложи, на изпращането на американските бомби в Израел, които мога да предизвикат значителни щети. По думите на Макгрегър това служи по-скоро като жест, но е началото на промяна на политиката на САЩ в региона. 

Във връзка със смяната на министъра на отбраната на Русия Макгрегър изрази мнение, че руският президент Владимир Путин вижда войната в Украйна „в нейната крайна фаза“.

„Tой не води война, за да унищожи Украйна. Той се опитва да сложи край на войната и този път е решил да пренасочи вниманието. Един начин това да се постигне е с нов министър, който е предимно икономист. Тъй като едно от нещата, които Путин и обкръжението му научиха за руския военно-промишлен комплекс и неговите свързани индустрии, е че изисква много работа, особено в подготовката и организацията на ефективна борба, на логистиката и поддръжката на тази борба. Това е главната причина (за смяната на военния министър – бел.ред.), тъй като сега Путин има огромно доверие на генералите, че те командват военните сили на бойното поле“, коментира полковникът.

По думите му руските военни сили и Руският генерален щаб вършат  „сериозна“ работа. За целите на Путин „това бележи отварянето на нова страница за руските военни сили и руската държава“, отбеляза Макгрегър, като уточни, че Русия се съсредоточава върху подготовката за в бъдеще в икономически план. 

Според Макгрегър, ако украинската армия претърпи срив, НАТО няма да направи „нищо“ по въпроса. По думите на бившия военен,

Вашингтон е бил „много изненадан“,  от „войнствената позиция, която Путин зае, когато разположи тактическите ядрени оръжия на фронта и заяви много ясно: „Ако обмисляте намеса в Западна Украйна, помислете пак. Ще бъдете във война с Русия, а ние сме готови за тази битка. „

Според Макгрегър, Западът „очевидно не е подготвен за тази битка“, както и НАТО.

Полковникът не смята, че ЦРУ и МИ6 ще се намесят и ще отстранят Зеленски. Той подозира , че този процес „ще се случи вътре“ в Украйна и то „не след дълго“. 

Бившият съветник на Пентагона коментира, че Русия очаква преврат на военното ръководство в Украйна, който да „сложи край на клането и безсмислието на боевете.“ Според него, това отчасти обяснява защо „руснаците напредват съзнателно и предпазливо.’

Според Макгрегър НАТО се разпада във своята вътрешност „зад завесата“ и е „много фрагментирано“. Това обаче не се вижда, „защото всички поддържат фасадата, но фасадата ще се срути“.

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!