Полк. Лорънс Уилкерсън: ЦРУ стои зад хаоса в Грузия! Заради Путин

от Лазар Лазаров

Вълненията в Грузия са инспирирани от ЦРУ, което се опитва да отклони вниманието на руския президент Владимир Путин от спецоперацията в Украйна. Това предположение направи пенсионираният полковник от американската армия Лорънс Уилкерсън в интервю за YouTube канала Dialogue Works, предаде Lenta. ru.

„Подозирам, че случващото се (размириците в Грузия) се координира от ЦРУ. Опитваме се да отвлечем вниманието на Путин от Украйна, като предизвикваме хаос другаде. Грузия е точно такова място”, отбеляза пенсионираният полковник.

Така, според Уилкерсън, много служители в Грузия са тясно свързани с Вашингтон. По-рано Путин едва ли се е притеснявал от влиянието на ЦРУ в Тбилиси. Активните действия на американските агенти обаче вероятно биха могли да привлекат вниманието на руското ръководство, смята военният.

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че американските власти обявиха преразглеждане на двустранното сътрудничество с Грузия във връзка със скандалния закон за чуждестранните агенти.

Освен това Брюксел може да лиши Грузия от статута й на кандидат за членство в Европейския съюз, ако бъде приет законопроектът за чуждестранните агенти. Всичко зависи от това как ще се проведат следващите избори в Грузия.

По-рано грузинското разузнаване съобщи за предстоящи безредици с участието на украинци на митинги в Тбилиси.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!