Политик от Алтернатива за Германия е намушкан с нож от крайноляв активист. Изхараха го психично болен

През нощта срещу вторник в Манхайм член на „Антифа“ е намушкал с нож кандидата за общински съветник от „Алтернатива за Германия“ (AfD) Хайнрих Кох. Видеозаписът на инцидента, който е заснет от самия Кох, показва как той се изправя срещу извършителя, който къса плакати от кампанията на AfD – често срещано политическо действие, извършвано от крайнолевите активисти на Антифау пише RMXnews.

Кох е получил множество прободни и порезни рани и е откаран в болница, а извършителят е арестуван от полицията.

Полицията публикува изявление за инцидента, в което съобщава доста схематично и сухо: „Във вторник вечерта, в 22:30 ч., на улица „Швабенхаймер“ в Манхайм беше арестуван 25-годишен заподозрян. Твърди се, че преди това той е повредил  няколко предизборни плаката на улица „Релаисщрасе“.

По-нататък се отбелязва, че „политик от AfD, който е разбрал за инцидента (с късането на плакатите), е преследвал заподозрения, който след това е наранил политика от AfD с нож“. 25-годишният заподозрян е бил бързо арестуван от полицията.“

Полицията твърди, че „по време на ареста са се появили ясни признаци на психично заболяване“ и че заподозреният в момента се намира в „психиатрична болница“.

Въпреки твърденията, че мъжът не бил знаел кой е политикът от AfD, във видеото се вижда, че заподозреният носи плакат на AfD, а целият град е разлепен със снимки на Кох, който работи като индустриален инженер и е подполковник от запаса.

Кох е получил прорезна рана с нож по лицето и прободна в стомаха.

AfD описва тази атака като извършена от ляв екстремист, но в резултат от политическия климат срещу партията, налаган от медиите в страната и от политическата класа.

AfD е най-насилствено атакуваната партия в Германия в сравнение с която и да е друга партия, според статистиката на вътрешното министерство. Този факт беше отбелязан от съпредседателя на партията Тино Чупала, който осъди нападението срещу Кох.

Видео от нападението може да видите на линка: ТУК

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!