Politico: Антиизраелските протести в САЩ са платени от Сорос и Гейтс. FOX: Сега ли разбрахте?

Антиизраелските протестиращи в университетските кампуси в САЩ получават финансиране от няколко известни донори от демократите, които са подкрепили усилията на президента Байдън за преизбиране.

Дарители на демократите като Джордж Сорос, Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Дейвид Рокфелер-младши, който е в борда на Фонда на братята Рокфелер, и Сюзън и Ник Прицкер, които притежават корпорацията Hyatt Hotel, са финансирали пропалестинските усилия за протестират срещу войната Израел-Хамас, пише Politico .

Jewish Voice for Peace и IfNotNow са основните организации зад анти-израелските протести в Колумбийския университет, както и в други кампуси, според изданието. Те са подкрепени от фондация Tides, която получава значително количество финансиране от Сорос, както и от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, и разпределя пари за леви каузи.

Фондът Рокфелер дарил 300 000 долара на фондация Tides през 2022 г., според Politico. Фондация Tides даде $500 000 на Jewish Voice for Peace, крайнолява, антиционистка организация, която обвини Израел и САЩ за атаките от 7 октомври, а не Хамас.

Фондацията на Гейтс оспори доклада на Politico.

Говорител каза, че Фондация Гейтс няма активни грантове за Фондация Tides и никога не е давала грантове на организациите Jewish Voice for Peace и IfNotNow. Те също така казаха, че фондацията на Гейтс не е дарила на президента Байдън.

Новината на Politico е озаглавена „Пропалестинските протестиращи са подкрепени от изненадващ източник: най-големите дарители на Байдън“, беше критикуван онлайн в неделя, защото най-накрая призна това, което други бяха съобщили преди месеци, пише иронично FOXnews, която е близо до републиканците и Тръмп.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!