Politico разкри страха, който тресе европейските елити

от Лазар Лазаров
Украйна

Европейските служители се опасяват от предстоящ пробив на руските войски в Украйна. Това пише американското издание Politico, като се позовава на високопоставен европейски държавен служител, предава  Lenta.

Според изданието редица европейски официални лица са скептично настроени към перспективите на Украйна във военната конфронтация. Oт редакцията отбелязват, че опасенията са повлияли за „параболичния спад“ в реториката на западните политици относно конфронтацията с Русия.

Критично припомня, че според проучване, проведено от Киевския международен институт по социология, мнозинството от жителите на Украйна подкрепят дипломатическото уреждане на конфликта с Русия.

Колко от украинците вече искат войната с Русия да се реши по дипломатически път?

„Това, което чуваме от фронта, е все по-тревожно. Рискът от пробив [от страна на руските войски] е реален“, заявява служителят. В същото време  служител на НАТО заявява пред изданието, че в алианса преобладава увереност по отношение на Украйна, докато мрачните опасения са преувеличени.

Както по-рано писа Критично,  проучване на Европейския съвет за външна политика (ECFR) установи, че едва 10% от  европейците вярват, че Украйна ще постигне победа. Мирното разрешаване на кризата е по-желано в Австрия, Унгария, Гърция, Италия, Румъния и Унгария.

Останаха ли европейци да вярват, че Русия може да бъде победена? Проучване

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!