Politico: През следващите седмици може да има още опити за убийство на Тръмп

Американското разузнаване получава все повече доказателства за участието на Иран в опитите за елиминиране на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, твърди Politico, позовавайки се на двама неназовани високопоставени служители. Възможно е опитът за убийство на бившия шеф на Белия дом да бъде извършен в навечерието на изборите за американски лидер, които ще се проведат през ноември.

Съобщава се, че американските разузнавателни агенции и администрацията на настоящия лидер на страната Джо Байдън са събрали информация за заплахи от Иран.

Изданието твърди, че Техеран е активизирал усилията си срещу Тръмп след събитията от 2020 г., когато беше извършено убийството на Касем Сюлеймани.

В същото време през последните месеци, както беше посочено, разузнавателните служби са се сдобили със значително повече данни, сочещи намеренията на иранската страна – предполага се, че през следващите седмици може да има още опити за убийството на лидера на републиканците.

Си Ен Ен по-рано съобщи за евентуално участие на Иран в опита за убийство на Доналд Тръмп. Беше заявено, че разузнаването е получило информация за това, но към момента няма доказателства, че стрелецът на политика Томас Матю Крукс е свързан с този заговор.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!