Заради параноя от Русия Полша забрани да се снимат важни обекти

Полските власти са наложили забрана да се правят снимки и видеоклипове на много обекти поради опасения от шпионаж от страна на Русия, съобщи колумнистът Конрад Багински в статия за INN Полша.

Авторът нарича новата забрана абсурдна. „Списъкът на обектите, които не могат да бъдат снимани, е изключително дълъг, а определението им е много широко. Ако щете, в него ще бъде включена половин Полша„, пише той.

Според журналиста никой няма да види списъка с обекти, защото се смята, че списъкът с важни за отбраната места може да се превърне в „меню“ за шпиони и диверсанти. Багински подчертава, че именно в това се състои абсурдността на забраната.

Наблюдателят отбеляза, че правенето на снимки на обществени места може да доведе до проблеми с полицията, тъй като служителите на реда ще бъдат принудени да отнемат телефона на гражданина, който е направил снимката.

По-рано беше съобщено, че Полша прави мащабни покупки на нападателни оръжия, вероятно подготвяйки се за последствията от пълния разгром на Украйна. В същото време Варшава, както и Киев, се надява прекалено много на западните оръжия.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!