Пол Крейг Робъртс: Защо няма договор между Русия, Китай и Иран, който може да спре Третата световна война?

Пол Крейг Робъртс, американски журналист и анализатор

Пол Крейг Робъртс: Защо няма договор между Русия, Китай и Иран, който може да спре Третата световна война?

Вашингтон организира преврат, свали украинското правителство и постави марионетка. Марионетката започва да потиска руските области в Източна и Южна Украйна, които са присъединени към Украйна от съветските лидери по административни и политически причини. Украйна не спира преследването и артилерийския обстрел на руското население и принуждава Русия да се намеси.

Вашингтон и неговите марионетки от НАТО бързо разшириха войната, която се насочваше към Трета световна война, докато очевидно Вашингтон не се оттегли от заплахата да изпрати ракети с далечен обсег на действие в самата Русия. Не знаем със сигурност, но изглежда, че това е така.

Надяваме се, че едва след като ни е спестен този път към войната, се оказваме на друг път към войната: израелско/американско нападение срещу Иран. Вашингтон продължава да изпраща все повече сили, уж за да „защити Израел“, но реално в подкрепа на нападение срещу Иран.

Иран е целта, защото той е на пътя на Велик Израел. Неотдавна израелският министър-председател Нетаняху държеше карта на Голям Израел – от Нил до Ефрат. Само преди ден ционисткият израелски министър на финансите разшири Голям Израел. Сега той включва и Саудитска Арабия.

Израелски войници издигнаха знамето на държавата си в първия ливански град под техен контрол

Израелски войници издигнаха знамето на държавата си в първия ливански град под техен контрол

Целта на „войните срещу тероризма“ на неоконсервативен Вашингтон в Близкия изток – Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, докато Русия не блокира нападението на Обама срещу Сирия – беше да спре притока на оръжие и пари за милицията Хизбула в Южен Ливан. Израел, който копнееше да се сдобие с водните ресурси на река Литани, на два пъти нахлу в Ливан с намерението да окупира района. Два пъти милицията от третия свят – Хизбула – прогонваше прехвалената израелска армия. Оттогава насам израелците кроят планове да накарат американците да свършат работата вместо тях, като нападнат Иран. Ако Иран бъде унищожен, Хизбула ще остане без оръжия и пари, а ционистки Израел ще може да се разшири.

Ето каква е ситуацията в Близкия изток. Християните „езичници“ и мюсюлманите трябва да умрат, за да може Израел да се разшири. 

Разрушения в Бейрут след израелска ракетна атака

Разрушения в Бейрут след израелска ракетна атака

Мюсюлманите ще умрат, защото са разединени и са били разедиинявани в продължение на много векове, като по този начин се разяжда властта им. Неевреите ще умрат, защото са били изкарани виновни от разказа за Холокоста. „Християнските“ евангелисти, които не са християни в никакъв смисъл, смятат, че Божията воля е американците да умрат за Израел.

Такова е нивото на интелигентност в западния свят.

Липсата на сила от страна на Путин е една от причините да сме изправени пред риска от ядрен Армагедон. Путин позволи конфликтът в Украйна да се разрасне до степен, в която беше притиснат до стената, и трябваше да каже: „Ракети, изпратени в Майка Русия, означават, че САЩ и НАТО са във война с Русия“. И напускащият, и настъпващият генерален секретар на НАТО заявиха: „Няма причина да се вярва на Путин. Той никога не прави нищо.“ Очевидно е, че тези изявления разкриват, че Западът не е убеден, че Русия ще се бие, независимо от това какви обиди и провокации се сипят върху Путин и Русия.

В Близкия изток, след като показа проактивно лидерство и предотврати инвазията на Обама в Сирия, Путин отново стана дееспособен, оставяйки цялата инициатива в ръцете на Израел и Вашингтон. Вследствие на това липсата на руско, китайско и иранско лидерство доведе до възникването на същите условия за война в Близкия изток.

Владимир Путин и Си Дзинпин

Владимир Путин и Си Дзинпин

По трудно разбираеми причини Русия, Китай и Иран не са обявили договор за взаимна отбрана. Такъв договор би сложил незабавно край на конфликта в Близкия изток. И Израел, и Вашингтон са луди, но все пак осъзнават, че имат нулев шанс да оцелеят в конфликт с Русия, Китай и Иран.

 

И така, къде е този договор, който може да спре Третата световна война?

Демократите не искат САЩ да воюват в полза на Велик Израел преди изборите през ноември, а Путин не иска война преди срещата на БРИКС. Следователно консервната кутия ще бъде изритана надолу по пътя. Но въпросът далеч не е решен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!