Пол Госар: Байдън удари ново дъно с нацистите от „Азов“!

С решението да отмени забраната за доставка на оръжие на украинския националистически полк „Азов“, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън достигна „ново дъно, “, каза конгресменът Пол Госар пред РИА Новости. Според него Вашингтон дори не крие подкрепата си за националистите.

„Това е ново дъно дори за Джо Байдън. Неговата администрация дори не крие факта, че сега Съединените щати въоръжават зъл пронацистки батальон в Украйна“, отбеляза събеседникът на изданието .

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че Русия се отнася негативно към решението на САЩ да разрешат предаването на оръжие на украинския полк „Азов“. Говорим за предаване на оръжия не на прости армейски формирования, а на ултранационалистически части, припомни той.

Преди това Washington Post, цитирайки Държавния департамент, съобщи, че администрацията на Съединените щати е отменила забраната за доставки на оръжие. Преди решението е направен анализ на дейността на формированието, уточниха от ведомството. Говорим за закон, който забранява предоставянето на американска военна помощ на чужди части, осъдени за сериозни нарушения на човешките права. Според него подкрепата на Азов е неприемлива, но по-късно американските власти промениха позицията си.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!