Покровск отказва да се евакуира. Чака руснаците

Украйна започна евакуация на град Покровск. Хората обаче се оказва, че отказват да се изнесат и чакат руснаците.

Руската армия се приближава все повече и повече до Покровск, където изглежда се забелязва първата промяна в отношението на населението.

Докато украинското ръководство спусна заповед за евакуацията на града, половината от населението отказва да тръгне и заявява, че ще чакат руснаците! Това пише Pronews.

Киев нареди задължителна евакуация за семейства с деца, но от 60 000 жители на Покровск половината категорично са отказали да изоставят домовете си и, че ще чакат руснаците, допълва медията.

В същото време, докато украинците все още се опитват да осъзнаят какво правят в Курск, Русия продължава да напредва в Донбас с атака срещу стратегическия център Покровск в разгара си.

Всъщност днес имаше признание, че Донбас остава основният фокус на конфликта, като президентът им с изтекъл срок Зеленски призна, че Покровският фронт е най-трудният от конфликта.

„Тежко е положението по направлението на основния удар на противника. Но всички необходими решения на всички нива се вземат незабавно“, написа Сирски в  Telegram.

Настъплението на Русия се ускорява благодарение на промяната в тактиката, която все повече отразява тази, прилагана преди това от наемническата група Вагнер.

Украинските сили казват, че са изправени пред последователни вълни от атаки на руска пехота, щурмуваща техните позиции.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!