Подоляка: Няколко цифри за мащаба на катастрофата на фронта за ВСУ в Донбас. За Курск вече нямат илюзии

Известният руски военно-политически блогър Юрий Подоляка, който не пести и критики и към Кремъл, и към военната тактика на Русия, коментира „мащаба на катастрофата“ на ВСУ в района на Донбас. Той сравни напредването на руските войски преди месец, в средата на август и сега в края му. Подоляка добавя, че процесът набира скорост, заради отсъствието на украински военни част, които са изпратени, заради нахлуването в Курск. КритичноБГ публикува коментара му без редакционна намеса: 

„Няколко цифри за разбиране на мащаба на катастрофата на фронта за ВСУ в Донбас….

По данни на противника нашите части са освободили (само за) вчера 27,7 кв. км територия.

В средата на август средната площ на освободената от нас територия беше 11,2 кв. км на ден. През юли – 5,2 кв. км на ден.

Процесът набира скорост. Без завръщането на резервите от Курска област ще бъде трудно да бъде спасен фронтът (за ВСУ). Нашите, според противника, засега само увеличават натиска.

Все повече наши части се сравняват, а понякога дори превъзхождат противника в използването на РЕБ (радио електронна борба) и дронове. Това е още по-опасно за ВСУ, отколкото липсата на резерви.

Времето ще ни позволи да атакуваме поне още ДВА месеца. Силно се надявам, че ще имаме достатъчно време да нанесем на врага удар, който в крайна сметка ще бъде фатален за него“, заключи Подоляка

Малко по-рано блогърът коментира и промяната в Курско направление. Според Подоляка от днес има рязка смяна на тона, от „победа“ към „предателство“, т.е. че се очаква ръководството да търси виновен за провал в блицкрига в Курска област. Ето и целия му коментар по темата:

„Курското направление: как „победата“ (перемога) на ВСУ постепенно се превръща…, „перемогата“ се превръща… в обикновена изяна (зраду – измяна, предателство)“

Днес в информационното поле разказите на противника по въпроса за Курск са се променили драстично.

Първо, Зеленски и Сирски започнаха да говорят за операцията в минало време. Те казват, че целите са постигнати, Сумската област е оградена.

Какво, по дяволите, е „оградено“, когато руската авиация буквално продължава да заличава вражеските позиции на групи.

Второ, забелязва се рязък спад на материалите по темата като цяло. Това винаги е показвало, че вниманието на политическото ръководство е охладняло поради прехода от състоянието на „перемога“ към „очакване на зрады“.

А има и един много интересен маркер. На украинските близкоизточни публики днес за пръв път започна да се говори не за успехи, а за това, че руснаците тук имат „по-добри части“, с „по-добри БЛА“, които имат „яки дронове“.

Изобщо, по всичко личи, че врагът вече не си прави никакви илюзии. А също и резервите. Особено на фона на фактическия разпад на фронта в Покровското направление.

Курската авантюра беше голяма грешка на врага. И сега той започва да събира плодовете от нея.

Ние сме в очакване.“

Междувременно губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков потвърди информацията

за опит за пробив на държавната граница на Русия откъм Белгородска област от ВСУ.

По данни, публикувани в официалния му телеграм канал, ситуацията по границата остава тежка, но контролирана от руските въоръжени сили.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!